Prisen på flybilletter faldt over 10%

Alexandre de Juniac.

Flybilletter på verdensplan er blevet over 10% billigere i løbet af det seneste år, ifølge International Air Transport Association, IATA.

Prisfaldet har medført vækst i de globale passagertal.
I februar steg de totale passagerkilometer med 5% sammenlignet med februar sidste år, selv om februar sidste år havde 29 dage.

“Hvis man justerer for den ene ekstra dag, var væksten i februar 2017 oppe på 8,6%, hvilket er på vækst med niveauet for januar, som lød på 8,9%.

Den månedlige kapacitet steg med 2,7% og load factor steg med 1,6 procentpoint til 79,5%, den højeste factor nogensinde for en februar måned.

IATAs generaldirektør Alexandre de Juniac: “Selv om vi fortsat er bekymrede over ethvert forsøg på begrænsninger i flytrafikken eller lukningen af grænser, har vi ikke kunnet konstatere, at USA’s forsøg på at forbyde indrejse fra sekslande har haft nogen påviselig effekt”.

De amerikanske flyselskaber havde den laveste vækst på blot 0,3%. I Europa steg efterspørgslen med 6,5%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.