Problemer med elektroniske billetter

IATA har udsendt en del informationer til rejsebureauer og rejsearrangører om emnet, men branchen er bekymret, for flere flyselskaber opererer med bagagedokumenter som ikke kan udstedes elektronisk uden stort ekstraarbejde.

Desuden er der flyselskaber, som ikke kan blive klare til at udstede e-tickets inden 1. juni. IATA siger, at nogle flyselskaber kan ønske at placere sine egne papirbilletter ude hos bureauerne.

Det betyder at bureauerne skal anskaffe egne printere og egne programmer til hvert enkelt flyselskab, hvilket er et skridt tilbage til stenalderen, som en repræsentant for VIA Travel udtrykker det i en kommentar.

Bureauerne ser også flere problemer  ved overgangen til elektroniske dokumenter end IATA gør. Resultatet er, at det bliver både mere kompliceret og dyrere at drive et rejsebureau på ordentlig vis.

Den tabende part er kunden, som risikerer ringere servicetilbud og kan løbe ind i uforudsete problemer på rejsen hvis han rejser på gennemgående billet og de aktuelle flyselskaber ikke har samordnet systemerne.

HSH-R og ECTAA har flere gange anmodet IATA om at utsætte overgangen til elektroniske billetter af samme årsager, men IATA har valgt at køre helt sit eget løb.

Skrevet af