Protest mod grusom turistattraktion

0

spanien tyrefestival dyrplageriTURISME: Den spanske by Medinaceli tæt på Madrid er i morgen arrangør af sin årlige festival Toro de Jubilo, hvor der sættes ild til en levende tyr. Forening til dyrebeskyttelse protesterer til byens borgmester.

En times kørsel nordøst for Madrid ligger middelalderbyen Medinaceli og mange af dens indbyggere kan mistænkes for stadig at leve i middelalderen. I hvert fald er byen igen i morgen centrum for sin forfærdelige årlige ”festival,” Toro de Jubilo. Den findes angiveligt også i andre spanske byer.

Lørdag aften samles nogle af byens festklædte indbyggere på det centrale torv. En tyr tvinges ind på torvet. Den bindes og får på hornene letantændeligt materiale gennemvædet med brændbare kemikalier. Der sættes ild til og det skrækslagne dyr slippes løs, mens flammerne slår op omkring dens hoved. Imens hujer tilskuerne, og nogle løber ind for at udfordre det store dyr.

Sådan lyder beskrivelsen fra World Animal Protection, WPA, det tidligere WSPA, som vil have stoppet dyremishandlingen og har kontaktet borgmesteren i Medinaceli med appel om at stoppe ”tyrefestivalen.”

World Animal Protections danske direktør siger: ”Jeg er målløs over, at man i 2015 mishandler sagesløse dyr på denne brutale og middelalderlige måde.”

På under en uge har World Animal Protection i Europa indsamlet over 110.000 underskrifter for at få stoppet den groteske tyrefestival.

Det er ren dyremishandling, når det sættes ild til en ung tyr under Toro de Jubilo-festivalen. Tyren springer panisk rundt i et forsøg på at undslippe ilden. Gløder og gnister svider og brænder dens krop.

Der kan gå over en time, før tyren udmattet giver op og stopper sin kamp. Derefter bliver den trukket væk og slagtet.

Læs mere på hjemmesiden: worldanimalprotection.dk

På den engelske avis Daily Mails hjemmeside er der en række grufulde billeder fra sidste år: Se her

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz