PR-foto fra Qatar Airways med Qsuite – her ses ”dobbelt-suiten”, hvor fire rejsende kan sidde sammen og se hinanden i passagen med bordet i midten. Pladerne mellem de to stolerækker kan skydes frem og tilbage.

Qatar Airways havde ny flyvende luksus i København

Flyselskabet havde i denne uge ekstraordinært en Boeing B777-300ER i Københavns Lufthavn med Qatar Airways’ nye business class-produkt, QSuite – der nu tilbydes på en af de daglige afgange mellem Stockholm og Doha.

I Qsuite sidder passagererne lidt mere afskærmet og dermed i fred, hvis de vil slappe eller koncentrere sig om at arbejde, uden at sidemanden nødvendigvis kan kigge med.

Klik for stort format. Salgschef hos Qatar Airways i Danmark, Karin Wellington-Ipsen, til højre, skulle tilfældigvis med sin datter, Mia, med efternavnet Wellington-Mogensen, med selskabets afgang onsdag aften til Doha – og fik inden afgang lov til at sidde i den nye Qsuite. Foto: Henrik Baumgarten.

På Oneworld-medlemmets hidtidige business class på langruteflyene, er der en ordinær opstilling med 2-2-2.

Det er der ikke med Qsuite – her er konfigurationen 1-2-1. Det har flere andre flyselskaber også, men nogle af de unikke ting ved Qsuite er, at hvert sæde kan skærmes af for at give mere privatliv. Samtidig står stolene, der naturligvis kan omdannes til lie flat-senge, i et miks af fronten med eller modsat flyveretningen.

Hver Qsuite har naturligvis muligheder for at placere den rejsendes pakkenelliker i små skuffer, for smart at kunne overskue de nærmest utallige underholdningsmuligheder ligesom man som rejsende på Qsuite kan få serveret sin mad når det ønskes, ikke noget med fælles spisning her.

Besøg i København
Qatar Airways begyndte sidste år at udrulle sine nye Qsuites på en række af selskabets langrutefly. Blandt andet Boeing B777-300ER, der betjener den mindst dobbelt-daglige rute fra Qatars hovedstad Doha til Københavns Lufthavn.

Flyene til Københavns Lufthavns har endnu ikke Qsuite, men onsdag i denne uge var aftenafgangen fra København på grund af et ekstraordinært flybytte betjent med en Boeing B777-300 med Qsuite-sæderne som der er 42 af på denne type. I alt har denne version af B777-300ER 358 passagerer, de øvrige 316 sidder i Economy Class.

Mødelokale for 4
Noget af det helt specielle ved Qatar Airways’ Qsuites er, at der forrest i business class-kabinen er mulighed for at op til fire passagerer som sådan kan sidde sammen. Det foregår i midtersektionen, hvor der står to sæder i samme retning som flyveretningen, mens de to andre har ryggen mod flyveretningen.

Klik for stort format. Qatar Airways’ Qsuites er i kabineopstillingen 1-2-1; de to solosæder er ved flyets vinduer. Foto: Qatar Airways.

Det unikke er, at der kan køres to skilleplader til side mellem de to sæder i hver flyveretning.

Dermed kan for eksempel en familie på fire, eller fire forretningskolleger, sidde i deres Qsuite-stole og se hinanden; for eksempel kan der holdes møder på denne måde.

Kabinepersonalet har nøglen til at aktivere midterpladerne; således kan muligheden også kombineres til kun at omfatte tre personer, da der er to skilleplader der begge kan køres til siden.

Eller når der skal soves; rejser for eksempel et par sammen, så kan dobbeltsæderne omdannes til én stor seng, noget særligt på business class.

Qatar Airways betjener den daglige rute til Københavns Lufthavn med mindst to B777-300 flyvninger, men har i perioder op til fire ekstra ugentlige flyvninger på ruten, altså i alt 18.

Qsuite dagligt fra Stockholm
Ligeledes er Qatar Airways online i Stockholm, og her har selskabet netop introduceret Airbus A350-900 med Qsuite på aftenafgangen, QR172. Airbus A350-900 har i denne version plads til 36 passagerer på Business Class (Qsuite) og 247 i Economy Class.

Ellers findes Qsuite-produktet i Europa på selskabets flyvninger til Doha fra blandt andet London og Paris – samt fra Doha til en række interkontinentale destinationer.

Qsuite findes på en række af Qatar Airways’ 777-300ER og Airbus A350-900/1000, der flyver hovedparten af selskabets langruter; de nye fly af typerne leveres med den nye business class, mens eksisterende gradvist ombygges med denne nye mulighed. Omvendt får selskabets Boeing 787 og dobbeltdækkeren Airbus A380 en ”modificeret” version af produktet. Qatar Airways’ ti A380’ere har nemlig også selskabets First Class-kabine.

Relaterede artikler:

Qatar Airways øger til 15.000 ugentlige flysæder i Norden

Københavns Lufthavn håber på flere langruter

Så er der atter First Class i Københavns Lufthavn