Redningsplan for Alitalia

Ifølge ?nansdagbladet Il Sole 24 Ore er en gruppe på mellem 10 og 15 chefer, virksomhedsejere og investorer klar til at skyde mindst en mia. euro (7,45 mia. kr.) i det skrantende ?yselskab, skriver Børsen i dag.

 

 

 

Gruppen mødtes forleden i storbanken Intesa Sanpaolos kontorer i Milano. Den italienske Berlusconi-regering har bedt Intesa om at være primus motor i en redningsplan for Alitalia, der har akkumuleret en gæld på over 3 mia. euro, og som ikke har haft overskud på sin drift i ?ere år.

 

 

Mødet var en slags sammenskudsgilde, hvor hver især gav tilsagn om beløb på mellem 200 mio. og 30 mio. euro.

 

 

 

I denne uge ventes Alitalias bestyrelse at godkende den plan, som Intesa har udfærdiget. Ifølge italiensk presse skal der oprettes et helt nyt selskab, som skal føre aktiviteterne videre, efter at staten, der ejer 49 pct. af aktierne, er trådt ud.   

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.