Rejsearrangør ramt af problemer hos Small Planet Airlines

Litauiske Small Planet Airlines, der også flyver for Bravo Tours i Danmark, kæmper for livet, og aktiekursen hos flyselskabets største kunde er faldet med 30 procent.

Dårlige nyheder omkring Small Planet Airlines har i løbet af en måned barberet næsten en tredjedel af markedsværdien hos den børsnoterede litauiske rejsearrangør Novaturas. Det skriver The Baltic Course.

I øjeblikket afventer Novaturas en rekonstruktion af Small Planet Airlines, der er flyleverandør til hovedparten af produktionen hos Novaturas, der årligt sender flere end 300.000 gæster fra Estland, Letland, Litauen og Hviderusland på ferie.

Seneste udvikling omkring Small Planet Airlines er, at et af selskabets fly blev tilbageholdt i Vilnius Airport for nogle dage siden. Ifølge den statsejede lufthavn i Vilnius skylder Small Planet Airlines 726.000 euro – eller lidt flere en 5,4 millioner kroner – for passager- og startafgifter, der ikke er blevet betalt.

Frygter dybere krise
At Vilnius Airport valgte at tage arrest i et fly betyder umiddelbart ikke så meget for Small Planet Airlines. Flyet var nemlig allerede sat på jorden som følge af mindre aktivitet ved indgangen til lavsæsonen.

Derimod betød lufthavnens handling, at kursen på Novaturas-aktien fik endnu et nøk nedad. Ifølge Simonas Jurgionis fra SEB Bankas har nyheden om, at Vilnius Airport har taget arrest i et fly, gjort investorerne nervøse. Investorerne er bange for, at Novaturas kan få svært ved at sætte et alternativt trafikprogram op, hvis krisen i Small Planet Airlines bliver dybere.

“Novaturas har for mange kunder til hurtigt at kunne skifte til et andet flyselskab. Når markedet kan se, at problemerne for hovedleverandøren vokser, så skaber det stor nervøsitet.”

Simonas Jurgionis tilføjer, at så længe Novaturas ikke melder noget ud om en plan-B, så vil aktiekursen være påvirket.

I Danmark flyver Small Planet Airlines i hele vinterprogrammet for Bravo Tours fra Billund Lufthavn som erstatning for Primera Air, der krakkede i begyndelsen af oktober.

 

Relaterede artikler:

‘Havde en fornemmelse af, at det ikke var godt’

Passagervækst for Small Planet Airlines

Solid vækst for Small Planet Airlines