Roger Dow fra U.S. Travel Association på pressemødet på IPW i Denver. (Foto: Brian Walski Photography)

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

(DENVER – STANDBY.dk) USA taber terræn i den globale konkurrence om at tiltrække internationale turister og forretningsrejsende. Mens USA i 2015 havde en andel på 13,6 procent af det globale marked for rejser, var andelen i 2017 faldet til 11,9 procent.

”Det lyder måske ikke af så meget, men faldet svarer til over syv millioner rejsende. Så selv et lille fald i vores andel kan have stor betydning for amerikansk økonomi,” sagde Roger Dow, administrerende direktør for US Travel Association, på en pressekonference på IPW 2018 – den internationale fagmesse for rejser og turisme i USA. IPW afholdes i år i Denver i Colorado.

”Nogle amerikanske destinationer klarer sig godt, men ikke dem alle. Samlet set sakker vi bagud i forhold til vores konkurrenter,” sagde Roger Dow, der i egenskab af direktør for U.S. Travel Association repræsenterer hovedparten af den amerikanske rejsebranche.

U.S. Travel Association peger på flere årsager til den negative udvikling – heriblandt en stærk dollar og et negativt billede af amerikansk grænsekontrol og sikkerhedspolitik, som kan medvirke til, at nogle internationale rejsende ikke føler sig velkomne i USA.

Rejsebranchen lægger pres på politikerne
Som en reaktion på den negative udvikling dannede U.S. Travel Association sammen men en række andre interesseorganisationer inden for turisme og handel tidligere på året Visit U.S. Coalition, der arbejder på at få USA’s andel internationale rejsende til at stige igen.

Koalitionen arbejder i øjeblikket ihærdigt på at lægge pres på de amerikanske politikere i Kongressen for at få dem til at forbedre vilkårene for rejser og turisme i USA.

”Vores lands økonomi afhænger af politikker, der understøtter internationale rejser til USA, og det er præcis det, Visit U.S. Coalition forsøger at hjælpe Trump-administrationen med at opnå,” siger Roger Dow.

Flere lande skal med i Visa Waiver-programmet
Visit U.S Coalition ønsker blandt andet fuld offentlig finansiering af markedsføringsorganisationen Brand USA og en udvidelse af både Visa Waiver-programmet og Global Entry-programmet til at omfatte flere lande.

Visa Waiver programmet, som giver mulighed for at rejse ind i USA uden visa, omfatter i øjeblikket 38 lande, heriblandt Danmark, mens 12 lande deltager i Global Entry-programmet, som gør det hurtigere og nemmere at komme gennem grænsekontrollen i USA.

Rejsebranchen ønsker også en bedre bemanding af grænsekontrollens checkpoints i de amerikanske lufthavne, ligesom man gerne ser den fremskudte grænsekontrol, der i dag eksisterer i 15 lufthavne i seks lande uden for USA, udvidet til flere lande.

 

Relaterede artikler:

USA mister udenlandske turister

Frygt for visa-krig mellem USA og EU

USA vil fjerne lande fra Visa-program