Christian Greve er klar til et nyt eventyr – denne gang et halvt års tid i Mellem- og Sydamerika. Privatfoto.

500 følger rejsebrancheprofil på rejse

Christian Greve, kendt chefprofil fra danske erhvervsrejsebureauer, flyver med kun en enkeltbillet halvt år til Latinamerika. ”Nogle venner kalder dette verdens længste midtvejskrise,” siger han.

Christian Greve Nielsen er en kendt personlighed i den danske rejsebranche med over 30 års erfaring fra rejsebureauer – men det næste halve års tid står den ikke på arbejde, men derimod at rejse i Mellem- og Sydamerika.

Klik for stort format. Som backpacker rejser Christian Greve på lavbudget – han vil berette om rejsen på sin Facebook-side: ”Christians rejse til Mellem- & Sydamerika.” Privatfoto.

Christian Greve var sidste år kortvarigt business development manager hos FCM Travel Solutions, og har tidligere været 14 år hos Amex, American Express Global Business Travel, hvor han, da han stoppede, var Client General Manager med kommercielt ansvar for en række af de største kunder på det danske marked – og inden da ni år hos et andet af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, CWT.

Men, holder planen, så bliver der intet rejsebureauarbejde det næste halve års tid. For i morgen, søndag, flyver han fra Københavns Lufthavn med Norwegian til Fort Lauderdale i Florida og derfra til det mellemamerikanske land Guatemala.

”I Guatemala har jeg hotel de første tre nætter – herefter ved jeg ikke, hvad der skal ske de næste seks måneders tid,” siger 53-årige Christian Greve, til STANDBY.dk

Men interesserede, og dem er der allerede 500 af, kan følge hans oplevelser via tekst og fotos på Facebook-siden: ”Christians rejse til Mellem- & Sydamerika.”

”Jeg var nogle måneder hos FCM sidste år, men det var ikke mig, så jeg stoppede. I stedet begyndte jeg at tænke over at forfølge en gammel drøm, at bare rejse afsted med rygsækken, uden konkrete planer for, hvor jeg skal hen, at kunne være spontan. Jeg vil besøge nogle mellemamerikanske lande og skal også gerne til Columbia, Bolivia og Peru i Sydamerika,” siger Christian Greve og fortsætter:

”Nu tager jeg i hvert fald afsted, jeg er arbejdsledig og uden forpligtelser – og når jeg kommer hjem til Danmark håber jeg selvfølgelig at kunne lande et nyt spændende rejsebureaujob.

Nogle af mine venner har kaldt min rejse for verdens længste midtvejskrise; det har de måske ret i – men det kræver også lidt mod at kaste sig ud i dette, at prøve at finde fodfæste under meget anderledes forhold, du kan kalde det en investering i livskvalitet.

Mine tre voksne døtre støtter mig i at jeg skal udleve denne teenage-drøm og tage en pause fra det hele. Denne rejse drejer sig også om at handle på ens egne værdier, og rejsen, der står foran mig, gør mig glad,” siger Christian Greve.

Kan ikke tale spansk
Christian Greve har kun de tre bookede overnatninger i Guatemala, der ligger syd for Mexico og nord for Honduras og El Salvador. Han taler nærmest ikke spansk, men håber at komme i kontakt med nogle lokale, han kan bo hos og begynde at lære spansk.

”Jeg vil rejse i Mellem- og Sydamerika til pengene slipper op, jeg har nogle gode vandrestøvler, som backpacker rejser jeg billigt og er for eksempel klar til at arbejde som frivillig,” siger han.

Længere rejser, som den der begynder i morgen, er ikke nyt for Christian Greve. Sidste år gik han den 650 kilometer lange pilgrimsvandring Caminoen fra Lissabon til den spanske by Santiago de Compostela. ”At gå Caminoen har jeg tænkt på i mange år – her skal jeg gå og tænke gode tanker, forhåbentlig møde spændende mennesker; det bliver balsam for sjælen,” sagde han sidste år til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

En Yankie-bar bragte ham til rejsebranchen

Nyt rejsebureau udvider

Erhvervsrejsebureau jagter vækst i Danmark