Alpeflyet med logoerne fra Højmark Rejser, Lion Alpin og Vinterly Skirejser.

Rejsebureau får fly i egne farver

Danske SkiGroup med fire rejsebureauer har fået malet en Airbus A320 som Alpeflyet. I alt bruger SkiGroup syv flyselskaber til sine flyvninger denne vintersæson til Alperne fra Skandinavien.

En Airbus A320 fra det bulgarske flyselskab Via Airways optræder denne vintersæson frem til midten af marts i en særlig bemaling – som Alpeflyflyet, hvor det primært fra Københavns Lufthavn flyver skigæster fra danske SkiGroup.

SkiGroup.dk, der består af Højmark Rejser, Lion Alpin, Vinterly Skirejser (det tidligere Team Benns Ski) og ClickSki.com, forventer i denne vintersæson at sende omkring 50.000 gæster på skiferie til navnlig Alperne, men også lidt til Norge og Sverige.

Airbus A320-flyet fra bulgarske Via Airways i særbemalingen som Alpeflyet. Frem til midten af marts flyver det for danske SkiGroup fra Københavns Lufthavn til navnlig Salzburg og Bergamo ved Milano. Foto: SkiGroup.dk

Cirka 30 procent af de 50.000 gæster flyver på skirejse, heraf ti procent med Alpeflyet, oplyser administrerende direktør for SkiGroup, John Brügmann, fra hovedkvarteret i jyske Ringkøbing til STANDBY.dk og tilføjer, at alle fire rejsebureauer i SkiGroup i dette regnskabsår forventer en samlet omsætning på omkring 350 millioner kroner.

”I alt kommer vi op på omkring 300 flyvninger one way gennem sæsonen. Vi udbyder både korte ture med fly – fra lørdag til tirsdag eller fra tirsdag til lørdag, samt ferier på en hel uge,” siger John Brügmann og fortsætter:

”Vi tog imod muligheden om at få malet A320-flyet som Alpeflyet og med logoerne fra Højmark Rejser, Lion Alpin og Vinterly Skirejser som et tiltag for at promovere vores eget fly. Alpeflyet har cirka ti procent af vores flyvende skigæster og turene går fra København til såvel Salzburg som Bergamo.”

Mens 30 procent af de i alt 50.000 forventede gæster denne vintersæson flyver til destinationerne, Bergamo ved Milano, østrigske Salzburg samt italienske Torino, kører resten i egen bil eller med bus. Der er flyvninger i Danmark fra lufthavnene i Billund, København og Aalborg, fra Sverige fra Gøteborg og Stockholm samt fra Oslo.

Syv flyselskaber på vingerne for SkiGroup
I alt bruger SkiGroup denne vintersæson syv flyselskaber til at sende gæsterne på skiferie. SAS er største leverandør, primært ud af Sverige, mens de andre er italienske Blue Panorama, Danish Air Transport, Level fra AIG-gruppen, Norwegian og Transavia.

Når Alpeflyet ikke er på vingerne lørdage og tirsdage for SkiGroup, kan det bulgarske flyselskab bruge Airbussen til andre flyvninger.

SkiGroup sender hovedparten af sine gæster til primært Østrig, op mod 80 procent, der er tæt på 20 procent i Italien, mens resten er i Sverige og Norge. Alene i Østrig kontrollerer SkiGroup 11 hoteller, heraf ejer koncernen de seks. Udover skandinaviske gæster har SkiGroup også kunder fra blandt andet Tyskland og Tjekkiet – rejserne til disse sælges via partnere, oplyser John Brügmann.

”Generelt har skimarkedet det godt: økonomien i Skandinavien er forholdsvis tryg og sikker, og gæsterne investerer gerne i oplevelser, hvor vi blandt andet ser at flere generationer rejser sammen. Dermed bruger de skiferien til at være sammen på en god og uformel måde,” siger den administrerende direktør for SkiGroup.dk

Relaterede artikler:

Rejsebureau skifter navn

Østrig tiltrækker stadig flere danske skiturister

Atter klar til ski på nichedestination

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser