Rejsebureau hjemsender og opsiger i alt 60 procent af ansatte

De enorme udfordringer med coronavirussen får det store danske leisurebureau Profil Rejser til at hjemsende mellem 18 og 22 medarbejdere med støtteordning, mens under ti direkte opsiges.

Profil Rejser oplyser fredag formiddag om sin opsigelsesrunde i en pressemeddelelse.

Her siger administrerende direktør, Peter Rasmussen:

”Vi må konstatere, at vores omsætning er faldet over 80 procent på meget kort tid. Rejsebranchen afventer lige nu det endelige indhold på de støtteordninger, der er stillet i udsigt af regeringen og som forhåbentlig vil bevirke, at mange vil kunne overleve krisen.”

Men, fortsætter Peter Rasmussen, der også er formand for bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Forening: ”Det er lige så vigtigt at tilpasse virksomheden til realiteterne ”post-corona,” hvor vi forudser en anderledes virkelighed.

Den negative effekt forudses således af vare udover den tidsramme, de nuværende støtteordninger lægger op til.

Mange udgifter kan ikke ændres fra dag til dag og desværre er lønninger branchens ubetinget største omkostning. Det betyder, at vi må reagere i tide og tilpasse omkostningerne til det aktivitetsniveau der forventes efter corona-krisen,” siger Peter Rasmussen.

Ændringerne rammer 60 procent af de ansatte
Profil Rejser oplyser i pressemeddelelsen, at rejsebureauet som konsekvens reducerer sin arbejdsstyrke med cirka 40 procent ved brug af den nye støtteordning, hvilket svarer til mellem 18 og 22 medarbejdere.

Herudover kommer så egentlige afskedigelser, der rammer op mod ti medarbejdere.

”Desværre er vi samtidigt nødt til at gennemføre en generel reduktion af vores medarbejderstab på op mod 20 procent, bredt fordelt i virksomheden,” siger Peter Rasmussen og tilføjer:

”Dette er en af de vanskeligste beslutninger, jeg har været med til at skulle effektuere, idet den rammer mange af vores værdsatte, dygtige og loyale medarbejdere. Men vi er tvunget til at tilpasse os de økonomiske realiteter der forventes fremadrettet, så vores virksomheds fundament forbliver solidt.”

Relaterede artikler:

DRF: Milliardpakke til rejsebureauer hjælper kun få uger

Større fyringsrunde i stort dansk rejsebureau

Ny hjælpepakke til rejsebureauer – Rejsegarantifonden styrkes

Coronvirus skaber ny mulighed for rejseannullering