KLM er meget aktiv i sin betjening af Danmark med ruter fra Amsterdam til København, Billund og Aalborg. Her er KLM i Billund Lufthavn i februar i år – i baggrunden verdens største fragtfly, Antonov An-225 fra ukrainske Antonov Airlines, flyet blev desværre ødelagt i starten af den russiske invasion. Foto: Jesper Nielsen Spatzek.

Dansk rejsebureau i miljøsamarbejde med KLM

Det Lille ErhvervsRejsebureau i Odense har som det første danske rejsebureau tilmeldt sig Air France og KLM’s Corporate SAF Program for at øge efterspørgslen på bæredygtigt flybrændstof.

”Vi tilslutter os Air France og KLM’s Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel, red.) Program, da mange af vore kunder har bæredygtighed højt på agendaen og vi altid gerne vil give dem det lille ekstra.”

Det siger Annette Steenfat, indehaver af Det Lille ErhvervsRejsebureau i Odense, i en pressemeddelelse fra Air France KLM, og tilføjer:

Klik for større format. Annette Steenfat, indehaver af Det Lille ErhvervsRejsebureau, med diplomet fra Air France KLM. PR-foto.

”Men derudover ønsker vi at gøre en positiv forskel for den danske rejsebranche. Vi vil gerne tænke lidt ”stort” og håber at flere danske rejsebureauer vil gøre det samme – tænk stort.”

Via Corporate SAF Program betaler for eksempel erhvervskunder frivilligt et beløb, der dækker prisforskellen mellem de to brændstoftyper, ordinært og bæredygtigt.

Anita Wagner Feddersen, salgsdirektør for Air France-KLM i Danmark, siger i pressemeddelelsen: ”Det er en fornøjelse at byde Det Lille ErhvervsRejsebureau velkommen i vores Corporate SAF-program. At flyve med bæredygtigt flybrændstof er en af de bedste måder, vi kan reducere kvælstofudledningen, helt op til 75 procent sammenlignet med fossilt brændstof.

I dag er under én procent af alt brændstof, der bruges af kommercielle flyselskaber, bæredygtigt. Ved at samarbejde med partnere som Annette og hendes team accelerer vi den nødvendige forandring sammen,” siger Anita Wagner Feddersen.

SAF er meget dyrere end normalt flybrændstof
Air France og KLM ser øget interesse fra partnere i rejsebranchen i forhold til at bidrage til en mere bæredygtig industri. At bruge SAF ved flyvning spiller en vigtig rolle i at gøre flyrejser mere bæredygtige, skriver Air France KLM i pressemeddelelsen og tilføjer:

I dag er produktionen af SAF meget begrænset, og prisen er op til fem gange højere end fossilt brændstof. Ved at øge efterspørgslen vil prisen falde og forbruget stige. Andre løftestænger er en moderne flyflåde sammen med optimerede flyveplaner og effektive operationelle procedurer.

Air France og KLM er i Skyteam-alliancen med 19 flyselskaber verden over, blandt andet det statsejede russiske Aeroflot, som Skyteam stadig ikke har suspenderet som følge af den russiske invasion af Ukraine. Flere Skyteam-medlemmer, blandt andre Air France, KLM og amerikanske Delta Air Lines har dog af samme årsag afbrudt samarbejdet med Aeroflot.

Relaterede artikler:

A.P. Møller – Mærsk vil flyve grønt med KLM

KLM-rejsende hædrer lounge i Aalborg Lufthavn

Nu har alle reservationssystemer smidt Aeroflot ud