Rejsebureauer sælger færre flybilletter

københavns-Lufthavn-fly.jpgREJSEBUREAUER: IATA-flyselskaberne solgte i årets fem første måneder lidt færre, men også lidt dyrere flybilletter i Danmark. Antallet af rejsende er dog ikke mindre af den grund, da de f.eks. også bookes via lavprisselskaber eller uden om rejsebureauer.

Salget af IATA-billetter i Danmark gennem BSP-ordningen, som bruges af de fleste rejsebureauer, for januar–maj i år viser små fald sammenlignet med samme periode sidste år. I forhold til januar – maj 2012 er der tale om et fald i salget på ca. 11 mio. kr. ud af en totalomsætning ca. 4,35 milliarder kr., oplyser Danmarks Rejsebureau Forenings nyhedsbrev.

Det vil i praksis sige, at der er tale om et uændret salg i de to perioder, noterer DRF og tilføjer:

”Hvad angår antallet af udstedte billetter, er der tale om et fald på 5,6 pct. svarende til lidt over 85.000 færre udstedte billetter i januar – maj 2013, i alt 1.362.000 i forhold til samme periode i 2012.

Bag tallene for de første fem måneder i år, ligger stigning i gennemsnitsbilletpriserne på op mod 200 kr. pr. billet.”

Antallet af flypassagerer behøver ikke være mindre trods færre udstedte IATA-billetter. De rejsende kan have booket flybilletter via lavprisselskaberne, der ikke er medlem af International Air Transport Association, eller via hjemmesider, der heller ikke oplyser deres salgstal.