Rekordår for flybranchen

flyFlyselskabernes fortjenester vil toppe i år med 35,6 milliarder dollars – 250 milliarder kroner – forventer den internationale flyorganisationen IATA.

Det skriver Marketwatch og det svarer til en højere fortjeneste på 300 millioner dollars sammenlignet med 2015, men samtidig en lavere forventning i forhold til tidligere prognoser fra et halvt år siden, da forventningen lød på 39,4 milliarder dollars for 2016.

Næste år forventes fortjenesterne reelt af falde. Overkapacitet, stigende brænmdstofpriser og politisk uro forventes at medføre, at resultatet reduceres til 29,8 milliarder dollars, mener IATA.

Lønsomheden forventes også at blive forringet med en nettogevinstmarginal, der forventes at falde til 4,1% sammenlignet med 5,1% i år.

Alligevel bliver 2017 8. år i træk, hvor den historisk tabsgivende flybranche vil kunne præsentere overskud..

International Air Transport Association, IATA, repræsenterer mere end 200 flyselskaber.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.