Rekordår for Sverigeflyg

Michael Juniwik.

742.000 passagerer fløj med Sverigeflyg i 2012, hvilket er en vækst på 17% i forhold til 2011. Sverigeflyg er det fælles selskab for Blekingeflyg, Flysmåland, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg og Golden Air.

”Vi har haft en god vækst gennem hele året, og oplever en fortsat vækst i antallet af passagerer på samtlige ruter. Vi kan også konstatere, at årets tilgang til Sverigeflyg: Halmstad-Bromma, er blevet taget vel imod”, siger Michael Juniwik, adm. direktør for Sverigeflyg.

2012 har været præget af uro med opkøb, konkurs og konkurstrusler, der har sat sine spor i svensk indenrigsflyvning. Totalt har antallet af rejsende med indenrigsfly i Sverige ligget stille på foregående års niveau. For Sverigeflyg har året alligevel været et rekordår, med over 106.000 flere passagerer end året før. En nøgle til fremgangen har været det nære samarbejde med søsterselskabet Malmö Aviation.

Trods prognoser, som spår reduktion i antallet af indenrigsrejsende i 2013 planlægger Sverigeflyg efter fortsat vækst. Desuden tilføjes en ny rute, da Golden Airs rute Trollhättan-Stockholm fra 7. januar drives i Sverigeflygs regi.

Sverigeflyg har nu otte ruter til Bromma Lufthavn. Sammen med Malmö Aviation tilbyder Sverigeflyg et effektivt indenrigsnet med Bromma som hub og med 11 ruter. Sverigeflyg har desuden trafik mellem Visby og Arlanda, Visby og Göteborg samt Visby og Ängelholm.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.