Med fortsat lukkede grænser er efterspørgslen på flybilletter lav, det presser også priserne på billetter ned, viser ny undersøgelse. Arkivpressefoto fra London Heathrow.

Rekordbillige flybilletter i sommerferien

Når grænserne genåbner, vil mangel på billige flybilletter ikke bremse rejselysten, viser pristjek fra Dansk Flyprisindeks. Udenrigsministeriet genoptager fredag sine ugentlige rejsevejledninger.

Har man lyst til en ferie i Europa i juli, er der lige nu rigtig god mulighed for at finde rekordbillige flybilletter. Det viser pristjek fra Dansk Flyprisindeks, der udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Følgende destinationer indgår i denne analyse fra Dansk Flyprisindeks for Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

Pristjekket viser, at mange flybilletter er billigere end nogensinde, samt at det er muligt at spare op til 57 procent på flybilletter i forhold 2019, året før coronakrisen. Gennemsnitsprisen på flybilletter til rejsemål i Europa er faldet 27 procent, viser tallene fra Dansk Flyprisindeks.

Flybilletter tur-retur til Rom, Paris og Barcelona fås i sommerferien alle til meget lave priser. Med en enkelt undtagelse kan flybilletter til de tre destinationer fra både Billund og København fås til laveste priser nogensinde i juli, oplyses det.

Manglende efterspørgsel giver lavere priser
I en kommentar til siger Ole Stouby, ejer af og administrerende direktør for prissammenligningssiden Travelmarket.dk: “Pristjekket viser, at der fortsat er mange ledige pladser i den absolutte højsæson. Jeg har ikke tidligere set så lave priser i juli, og det skyldes manglende efterspørgsel.”

Hvis man ikke har lyst til at arrangere sin rejse selv, og hellere vil have tryghed med en pakkerejse, så er der fortsat mange billige pakkerejser i højsæsonen, påpeger Ole Stouby. ”Pakkerejser til flere populære rejsemål i Sydeuropa fås lige nu fra 2.000 kroner og opefter per person i skolernes sommerferie for en uges ophold,” siger han.

Atter ugentlige rejsevejledninger fra fredag
I morgen, fredag, begynder Udenrigsministeriet igen begynder med ugentlige opdateringen af sine rejsevejledninger. Det var ellers ventet, at den første opdatering ville komme tidligere på ugen, da de nuværende rejsevejledninger udløb i tirsdags, den 20. april.

Det sidste døgns tid har Udenrigsministeriet opdateret sine rejsevejledning fra at alle rejser frarådes for de enkelte til lande til at der nu står: ”Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser.”

Relaterede artikler:

Rejsechef om statsministers Mallorca-udtalelse: Grotesk

Rejsebureauer: Vi er ikke lagt ned af rejsekunder

EU’s Forbruger Europe klar med råd til rejselystne