Udlejning af ferie- og sommerhuse til navnlig tyske turister er en af dansk turismes største indtægtskilder. Arkivpressefoto fra VisitDenmark.

Rekordmange danskere i feriehusene i september

Trods genåbnede grænser satte også september rekord i danske gæster i feriehuse til udlejning med 573.100 overnatninger. Alle måneder i år har sat rekord i overnatninger, oplyser Danmarks Statistik.

De målbare udlejninger via danske udlejningsbureauer i ferie- og sommerhuse i september i år var to procent flere danskere i forhold til samme måned sidste år, mens de udenlandske faldt én procent. Dette giver et samlet overnatningstal med danske og udenlandske gæster på 2,47 millioner overnatninger i september i år, der dermed er den næstbedste september nogensinde, kun overgået af sidste år. Her var tallet 2,48 millioner.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første ni måneder var der i alt 17,1 millioner målbare overnatninger i danske ferie- og sommerhuse, hvilket er det højeste antal overnatninger nogensinde i denne periode. Af de 17,1 millioner var 9,7 millioner danskere, der var 6,9 millioner tyske overnatninger, 128.000 hollandske, 42.800 norske og 40.600 svenske overnatninger. De i alt 17,1 millioner målbare overnatninger er lige akkurat 100.000 mere end den hidtidige rekord fra de ni første måneder af 2019.

De danske overnatninger i ferieboliger og sommerhuse til udlejning er fra 2019 steget fra 4,4 millioner til nu 9,7 millioner overnatninger, hvilket mere end opvejer tabet af udenlandske overnatninger under coronakrisen, oplyser Danmarks Statistik.

Flere bookede husuger
Der var ved udgangen af september i år booket 124.500 husuger i danske ferie- og sommerhuse for resten af året, en stigning på syv procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det er især oktober og efterårsferien, der trækker. Dermed ser det ud til, at 2021 bliver et nyt rekordår for feriehusovernatninger, konkluderer Danmarks Statistik.

Ifølge tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening har Danmark i alt 200.000 sommerhuse, hvoraf 40.000 med i alt 300.000 senge udlejes. Af de 40.000 sommerhuse til udlejning formidler medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening cirka 90 procent af disse. I et normalt år er der cirka 20,7 millioner sommerhusudlejninger i Danmark, hvoraf tyskerne booker cirka 13 millioner.

Hele dagens pressemeddelelse fra Danmarks Statistik om overnatningstallene kan ses via dette link, klik her.

Relaterede artikler:

VisitDenmark i nye kampagner mod udlandet

DI ønsker mere markedsføring af turisme i Danmark

Direktør forlader brancheforening