Rekordsommer for svensk turisme

turisme stockholmSommeren blev endnu en rekord for udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra Tillväxtverket.

Fra VisitSwedens prioriterede markeder kom der 387.000 flere overnatninger i sommermånederne end sidste år. Blandt årsagerne er let tilgængelighed, forbedrede økonomier og en fortsat markedsbearbejdning.

Årets vejrmæssigt tvivlsomme sommer ser ikke ud til at have haft nogen hæmmende effekt på udenlandske turisters rejser til Sverige. I juni, juli og august var der 387.000 flere overnatninger end sidste år fra de 12 markeder, som VisitSweden prioriterer i sin markedsføring. Det er et endnu bedre resultat end sidste års rekordtal for sommermånederne.

Det er fra Kina og Indien andelen er steget mest, med 36 og 25%, sammenlignet med sommeren 2014. I faktiske tal kom den største vækst fra Norge og Tyskland med 98.000 respektive 93.000 flere overnatninger.

Mange økonomier i Europa er på vej frem, hvilket gør at flere har prioriteret en udenlandsrejse. Forbedret tilgængelighed med fly fra Spanien, Storbritannien og USA viser nu sin effekt. Fordelagtige valutakurser spiller også ind, og en kraftig fornyet vækst fra Danmark kan delvis bero på, at danskerne har flere penge at spendere i Sverige.