Rekordsommer for svensk turisme

Astrid_Lindgrens_Värld,_neue_Villa_Kunterbunt_(2009-08-xx)De udenlandske overnatninger i Sverige steg kraftigt i juni, juli og august, viser nye tal fra ’Tillväxtverket’. Fra VisitSwedens 12 prioriterede markeder var der næsten 250.000 flere overnatninger i sommermånederne end sidste år.

Det betyder en volumenmæssig vækst for sommermånederne på i gennemsnit 4,3%. De spanske turister har øget mest med 20% flere overnatninge, mens overnatningerne fra Storbritannien, Holland og Kina øger med over 10%. I faktiske tal kommer den største vækst fra Tyskland, med 89.000 flere overnatninger.

”Nu håber vi på endnu et år med vækst for international turisme i Sverige. Udenlandske besøgende giver store indtægter til Sverige og brugte 106 milliarder svenske kroner i 2013”, siger Thomas Brühl, adm. direktør for VisitSweden.

Enligt en analyse fra VisitSwedens udenlandskontor er der flere årsager til væksten. For eksempel har Spanien fået lettere adgang til Sverige først og fremmest fra Madrid og Barcelona, og økonomien er på vej frem igen. Også i Storbritannien lysner økonomien og briterne forbruger igen. Et stærkere britisk pund har også haft effekt, ligesom de fortsat gode flytilbud mellem London og Sverige.

I Kina er det tilsyneladende en effekt af større nysgerrighed om Skandinavien, stabil økonomisk vækst og en fastholdt tilgængelighed med fly, samt en bedre visumhåndtering via Sveriges ambassade i Beijing.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.