Robot som bartender på nyt krydstogtskib

quantum rccl robot bartenderCRUISE: Når Quantum of the Seas som årets mest spektakulære nye krydstogtskib begynder at sejle ud fra New York, vil der i en af de supermoderne barer være robot bartendere. Det sparer da i hvert fald personale.

Når man efterhånden er tvunget til at bane sig vej gennem en maskinpark for at undgå et møde et levende menneske på vej til sit fly i en moderne lufthavn, har man dog altid kunnet trøste sig med at kunne brokke sig lidt over en drink senere på dagen i en bar et eller andet sted. For slet ikke at tale om en ferie på et krydstogt.

Sådan er det ikke længere. I hvert fald ikke i en bar på splinterny Quantum of the Seas fra RCCL, som snart kommer fra det tyske værft, bliver præsenteret i Southampton og går videre til New York for hele vinteren at sejle New York- Caribien.

Det er skibet med stribevis af nye ideer, herunder en svingkran med kabine og plads til passagerer 360 grader rundt øverst oppe. I teatret er der premiere på Mama Mia i sin fulde længde.

Efter en dag på et sådan skib, kan man godt få lyst til at slappe af med en Gin og Tonic, Pina Colada eller Bloody Mary og få en snak med bartenderne. Den mest moderne bar om bord har imidlertid robotter bag skranken.

Jeg ved ikke om de kan se forskel på mænd og kvinder og derfor kan sige til tjeneste Sir eller Mam. Formentlig er den klar til automatisk at sige ”How are You to Day?” uden at bemærke mit svar. Men det er trods alt ikke anderledes end med de levende bartendere.

Endelig ser krydstogtselskaberne ud til at have fundet en måde at skære ned på personalet om bord. Hvad bruger en robot drikkepenge til? Måske til lidt smøreolie?

Fagre nye verden sejler os i møde.