Royal Caribbean rykker fem store skibe til Kina

quantumCRUISE: Rederiet bliver på den måde det største krydstogtrederi i Kina, ligesom man indleder samarbejde med college om uddannelse af personale.

Interessen for at holde ferie på krydstogt er i voldsom vækst på det kinesiske marked. Det tager Royal Caribbean konsekvensen af, og sejler fra næste år med fire af verdens største og mest moderne krydstogtskibe fra Kina, mens en femte renoveres på kinesisk værft. Hertil kommer at 3.000 unge kinesere er under uddannelse på college til at betjene jobs på krydstogterne.

Et af de mest spektakulære store skibe, Ovation of the Seas, er under bygning på fransk værft og er klar til næste år til april og sejler til Tanjin, hvor den får fast havn.

I forvejen vil der næste år være tre megaskibe med program fra Kina, nemlig Quantum of the Seas, Mariner of the seas og Voyager of the Seas. De udgår fra Shanghai, Tianjin, Hong Kong og Xiamen.

Herudover skal også Legend of the Seas flytte ud og senest om to år ombygges på kinesisk værft.

”Krydstogter er en meget populær ferieform i Kina, derfor sætter vi så kraftigt ind på det marked,” sagde direktør Michael Bayley fra RCCL ved en pressekonference i Beijing fornylig.

To af de største krydstogtskibe i verden holdes hjemme i USA, nemlig Oasis og nybygningen Harmony, der begge kan tage op til 6.000 passagerer og fortsat skal sejle ud fra Florida til Caribien.