Royal Caribbean tynder ud i de ældste skibe

sovereign-of-the-seas-royal-caribbean-international-pic2683CRUISE: Krydstogtskibene ændrede fuldstændig form og indhold, da vi i 1988 første gang sejlede ud med det, der dengang var verdens største krydstogtskib, Sovereign of The Seas, med glaselevatorer, rigtigt teater, spisesal i to etager og et dæk udelukkende med balkoner. – Nu skippes Monarch som det sidste fra RCCL`s flåde.

Vi var presserepræsentanter fra hele verden, da Royal Caribbean i 1988 på en tre dages tur fra Miami præsenterede verdens største og mest moderne krydstogtskib, Sovereign of The Seas.

Det var lidt af en sensation med 2.300 pladser, glaselevatorer, flot to etagers spisesal, super moderne teater og et dæk udelukkende med balkon kahytter. Alt sammen nyt i krydstogtskibenes verden. Hos RCCL som afløser for det tidligere flagskib Song of America.

Nu er den æra ved at være forbi. Sovereign er for længst solgt. Søsterskibet Monarch blev i fjor ekspederet videre til Pullmantur, som nu også ejes af Royal Caribbean, og står for lavpriskrydstogter.

For nylig meddelte rederiet, at den sidste af de tre søstre, Majesty of the Seas, som også er velkendt af mange danske krydstogtpassagerer, siger farvel i 2016 og glider ligeledes over til Pullmantur. Den vil også de sidste år sejle de korte tre dages ture til Bahamas og Coco Cay fra Miami.

Fremtiden tilhører måske nu de skibe, der er dobbelt så store. Det afgør efterspørgslen. Svaret har vi endnu til gode. Men der er sket meget på 25 år.