Rusland øger kontrol med landets flyselskaber

LUFTFART: Den russiske regering styrker den økonomiske kontrol af flyselskaber. Et russisk flyselskab åbner næste år sæsonruter til Københavns Lufthavn – og Island.

Ruslands premierminister, Dmitry Medvedev, siger, at det er nødvendigt at øge kontrollen med landets flyselskaber. ”Rusland har relativt flere flyselskaber sammenlignet med andre lande – og en markant flådeforøgelse hos et flyselskab betyder ikke nødvendigvis, at flyselskabet udvikler sig. Det kan i stedet være tegn på finansielle problemer,” lyder det.

”De russiske flyselskaber lejer igen og igen nye fly og sælger sæder på dem for at dække deres omkostninger til vedligehold af selskabernes ældre fly,” sagde Dmitry Medvedev ifølge det russiske nyhedsbureau Izvestia og tilføjede: ”Det bygger en såkaldt omkostningspyramide, som ender med at giver flyselskabet større omkostninger.”

Premierministeren siger også, at Rusland de seneste år har gjort fremskridt i skærpet regulering af den russiske luftfartsbranche. Det har blandt andet gjort flybilletter på indenrigs billigere.

81 millioner indenrigspassagerer
Ifølge det russiske transportministerium var der mellem januar og september i år næsten 81 millioner flypassagerer på landets indenrigsruter – en stigning på knap 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Tidligere på året luftede den russiske transportminister muligheden for, at russiske flyselskaber med kronisk dårlig økonomi kan blive frataget retten til at sælge flybilletter eller i værste fald få inddraget deres driftslicens (AOC).

Den russiske regering skærper blandt andet kontrollen overfor landets flyselskaber efter endnu et flyselskab, VIM-AVIA, i september kom i finansielt uføre og aflyste sine flyvninger, hvilket blandt andet efterlod tusindvis af passagerer strandet i lufthavne. Tidligere i denne måned fik flyselskabet inddraget sin AOC.

Russisk flyselskab til Københavns Lufthavn
I øvrigt åbner det store russiske flyselskab S7 Airlines fra Oneworld-alliancen næste år fra 2. juni til 29. september sæsonrute fra Sankt Petersborg til Københavns Lufthavn. S7 Airlines vil ifølge CPHTraveller.dk flyve to gange om ugen med en Embraer E170 med plads til 78 passagerer.

Ligeledes vil S7 Airlines mellem 30. juni og 26. august næste år flyve en gang om ugen mellem Moskvas Domodedovo-lufthavn og islandske Keflavik med en Boeing 737-800.

Relaterede artikler:

Rusland tester nyt passagerfly

Finnair flyver til fem af 12 VM-destinationer

Del og hersk på russisk visumkontor

x

Læs Også

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.

Grønlandsk lufthavnsprojekt i flyverskjul

”Så længe, der ikke er politisk enighed om længden af landingsbanerne, er der for stor usikkerhed om lånebeløbet, ” siger bestyrelsesformanden for de grønlandske lufthavne.