Rusland øger kontrol med landets flyselskaber

LUFTFART: Den russiske regering styrker den økonomiske kontrol af flyselskaber. Et russisk flyselskab åbner næste år sæsonruter til Københavns Lufthavn – og Island.

Ruslands premierminister, Dmitry Medvedev, siger, at det er nødvendigt at øge kontrollen med landets flyselskaber. ”Rusland har relativt flere flyselskaber sammenlignet med andre lande – og en markant flådeforøgelse hos et flyselskab betyder ikke nødvendigvis, at flyselskabet udvikler sig. Det kan i stedet være tegn på finansielle problemer,” lyder det.

”De russiske flyselskaber lejer igen og igen nye fly og sælger sæder på dem for at dække deres omkostninger til vedligehold af selskabernes ældre fly,” sagde Dmitry Medvedev ifølge det russiske nyhedsbureau Izvestia og tilføjede: ”Det bygger en såkaldt omkostningspyramide, som ender med at giver flyselskabet større omkostninger.”

Premierministeren siger også, at Rusland de seneste år har gjort fremskridt i skærpet regulering af den russiske luftfartsbranche. Det har blandt andet gjort flybilletter på indenrigs billigere.

81 millioner indenrigspassagerer
Ifølge det russiske transportministerium var der mellem januar og september i år næsten 81 millioner flypassagerer på landets indenrigsruter – en stigning på knap 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Tidligere på året luftede den russiske transportminister muligheden for, at russiske flyselskaber med kronisk dårlig økonomi kan blive frataget retten til at sælge flybilletter eller i værste fald få inddraget deres driftslicens (AOC).

Den russiske regering skærper blandt andet kontrollen overfor landets flyselskaber efter endnu et flyselskab, VIM-AVIA, i september kom i finansielt uføre og aflyste sine flyvninger, hvilket blandt andet efterlod tusindvis af passagerer strandet i lufthavne. Tidligere i denne måned fik flyselskabet inddraget sin AOC.

Russisk flyselskab til Københavns Lufthavn
I øvrigt åbner det store russiske flyselskab S7 Airlines fra Oneworld-alliancen næste år fra 2. juni til 29. september sæsonrute fra Sankt Petersborg til Københavns Lufthavn. S7 Airlines vil ifølge CPHTraveller.dk flyve to gange om ugen med en Embraer E170 med plads til 78 passagerer.

Ligeledes vil S7 Airlines mellem 30. juni og 26. august næste år flyve en gang om ugen mellem Moskvas Domodedovo-lufthavn og islandske Keflavik med en Boeing 737-800.

Relaterede artikler:

Rusland tester nyt passagerfly

Finnair flyver til fem af 12 VM-destinationer

Del og hersk på russisk visumkontor

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.