Fodbold VM i Rusland. Foto: FIFA.com.

Russiske hotelpriser i skyhøjde

Værelsesprisen på russiske hoteller under VM i fodbold er steget med helt op til 5.400 procent i forhold til den tilladte toppris.

Fodboldfans, der vil til Rusland for at opleve VM til sommer risikerer at blive tilbudt hotelpriser, der er skruet flere tusinde procent i vejret i forhold til de maksimumpriser, der er fastlagt af den russiske regering.

Ifølge travelmole.com er det ikke klassificerede Agora Hotel i Kaliningrad, hvor England skal spille mod Belgien, udbudt til 129.200 rubler, svarende tik £1.600 i stedet for den regeringsbestemte pris på £30.

Priserne stammer fra en sortliste, der er udgivet af Ruslands federale turistråd og gengivet i den britiske The Times.

Striber af overpriser
Basale mini-lejligheder, til leje ved Oranzhevy Dom tilbydes til £561, en 1.170 procent overskridelse af den fastsatte pris. I Rostov-on-Don, hvor Brasilien skal møde Schweiz, den 17. juni, tilbyder Tikhiye Sady hotel luksuslejligheder til £1,462, hvilket er 27 gange over den lovlige pris.

Yderligere 41 hotellet i seks regioner er omtalt for at reklamere med værelsespriser der ligge mellem otte og 817 procent over det tilladte.

The Times har hørt Svetlana Ovchinnikova fra Agora Hotel fortælle russiske medier, at en bookingside har sat prisen urimeligt op ved en fejl: “Vi driver et zero-star hotel, hvor listeprisen for et luksusværelse er £44 indtil årets udgang.”

Premierminister Dmitry Medvedev krævede i 2016, at værelsespriserne i værtsbyerne skulle reguleres af staten med maksimumpriser, der svarer til de hoteloplevelser, der bydes på.

Relaterede artikler:

Forbruger Europa: Køb pakkerejser til VM-fodbold

Højere fly- og hotelpriser i 2018

Særlige russiske flyregler under VM