De officielle maskotter for årets VM-slutrunde i fodbold.

Forbruger Europa: Køb pakkerejser til VM-fodbold

Det er risikabelt at købe billetter til årets VM-slutrunde i fodbold hos billethajer, advarer EU’s Forbruger Europa sammen med den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse.

Salget af billetter til sommerens VM-slutrunde i fodbold i Rusland er i fuld gang. Det samme er billethajerne. Så køb billetterne, gerne i form af en pakkerejse, via officielle salgskanaler, så undgås problemer, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Forbruger Europa.

“Det kan være risikabelt og dyrt at købe billetter via uofficielle kanaler. Billetterne kan være falske, eller de dukker ikke op. Vores råd er, at forbrugerne køber billetterne via officielle kanaler. Dermed sikrer de sig mod problemer,” siger leder af Forbruger Europa i Danmark, Lars Arent.

VM-slutrunden spilles fra 14. juni til 15. juli. Danmark er i Gruppe C og skal her møde Australien, Frankrig og Peru.

Videre hedder det fra Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Køber forbrugerne VM-billetter via uofficielle salgssteder, risikerer de at betale overpris. Forbrugerne kan overveje, om de selv vil sammensætte deres rejse eller købe en pakkerejse, hvor fly, hotel og kampbilletter er med i prisen.

“Der kan være flere fordele ved at købe en pakkerejse. For eksempel kan man have ret til at afbestille rejsen, hvis der sker væsentlige ændringer. Det er dog ikke en væsentlig ændring, at Danmark ryger ud efter den indledende runde – og der er købt pakkerejse med billetter til finalekampene,” siger souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, og tilføjer:

Rejsebureauet har ansvaret
“Hvis der er købt fly- og fodboldbilletter som del af pakken, har rejsebureauet ansvaret for erstatning, hvis flyet er så forsinket, at man ikke når frem til byen, hvor kampen skal spilles.”

Forbruger Europa henviser til Rejsegarantifondens hjemmeside. Her kan forbrugerne tjekke, om rejsebureauet, de har købt pakkerejsen hos, er registreret i fonden.

Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefaler også, at forbrugerne på forhånd undersøger, hvor de skal klage, hvis der opstår problemer under rejsen.

Relaterede artikler:

Rejsearrangører klar med fanrejser til fodbold-VM

Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM

Rusland øger kontrol med landets flyselskaber