Foto: FIFA.

Særlige russiske flyregler under VM

Udenlandske flyselskaber kan ekstraordinært få lov til at flyve mellem VM-byerne under World Cup 2018.

Den russiske transportminister Maksim Sokolov har meddelt, at udenlandske flyselskaber kan få tilladelse til at flyve med fodboldfans internt i Rusland i forbindelse med FIFA 2018 World Cup.

Ifølge den russiske lovgivning er det ellers kun tilladt for russiske flyselskaber at flyve indenrigs i det store land, men for at gøre transporten for de mange udenlandske tilskuere, der forventes til VM lettere og mere enkel, vil Transportministeriet give adgang til visse indenrigsruter for udenlandske flyselskaber.

Kampe i 11 byer
Ifølge Maksim Sokolov kan de udenlandske ansøgere i VM-perioden undtagelsesvist få adgang til at forbinde VM-byerne: ”Vi håber, det vil være med til at undgå risikoen for overbelastning af det russiske rutenet”, siger han.

FIFA World Cup turneringen starter den 14. juni og strækker sig til 15. juli. Kampene bliver spillet i 11 forskellige byer i den europæiske del af Rusland, hvor der ud over Moskva og Sankt Petersborg vil blive spillet i Kazan, Kaliningrad, Jekaterinborg, Rostov-on-Don, Sochi, Samara, Saransk og Volgograd.

Blandt de første, der har fået tilladelse til den midlertidige indenrigsflyvning er Qatar Airways og Qatar Airways Holidays, som allerede annoncerer med særlige VM-pakker, der inkluderer flyvninger, hoteller, og officielle FIFA 2018 World Cup billetter. Qatar Airways har allerede øget sin kapacitet på ruterne til både Sankt Petersborg og Moskva.

Relaterede artikler:

Forbruger Europa: Køb pakkerejser til VM-fodbold

Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM

Fodbold-VM i Rusland bliver dyr fornøjelse

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.