Foto: FIFA.

Særlige russiske flyregler under VM

Udenlandske flyselskaber kan ekstraordinært få lov til at flyve mellem VM-byerne under World Cup 2018.

Den russiske transportminister Maksim Sokolov har meddelt, at udenlandske flyselskaber kan få tilladelse til at flyve med fodboldfans internt i Rusland i forbindelse med FIFA 2018 World Cup.

Ifølge den russiske lovgivning er det ellers kun tilladt for russiske flyselskaber at flyve indenrigs i det store land, men for at gøre transporten for de mange udenlandske tilskuere, der forventes til VM lettere og mere enkel, vil Transportministeriet give adgang til visse indenrigsruter for udenlandske flyselskaber.

Kampe i 11 byer
Ifølge Maksim Sokolov kan de udenlandske ansøgere i VM-perioden undtagelsesvist få adgang til at forbinde VM-byerne: ”Vi håber, det vil være med til at undgå risikoen for overbelastning af det russiske rutenet”, siger han.

FIFA World Cup turneringen starter den 14. juni og strækker sig til 15. juli. Kampene bliver spillet i 11 forskellige byer i den europæiske del af Rusland, hvor der ud over Moskva og Sankt Petersborg vil blive spillet i Kazan, Kaliningrad, Jekaterinborg, Rostov-on-Don, Sochi, Samara, Saransk og Volgograd.

Blandt de første, der har fået tilladelse til den midlertidige indenrigsflyvning er Qatar Airways og Qatar Airways Holidays, som allerede annoncerer med særlige VM-pakker, der inkluderer flyvninger, hoteller, og officielle FIFA 2018 World Cup billetter. Qatar Airways har allerede øget sin kapacitet på ruterne til både Sankt Petersborg og Moskva.

Relaterede artikler:

Forbruger Europa: Køb pakkerejser til VM-fodbold

Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM

Fodbold-VM i Rusland bliver dyr fornøjelse

x

Læs Også

Klar med rejsemesse for aktiv ferie

I weekenden 6.-8. april arrangerer rejsemagasinet Vagabond i København en nyskabelse med fokus på aktiv ferie. Fredag er der B2B-workshop, mens der er åbent for publikum lørdag og søndag.

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Tyrkiets overnatningstal for hoteller er vokset med 18,9 procent i 2017 i forhold til det foregående år.

Ny rekord i dansk turisme

I 2017 nåede de udenlandske overnatninger op på 26,6 millioner. Dertil kommer omkring 2,6 millioner udenlandske overnatninger via Airbnb, og samlet set har der aldrig været flere turister i Danmark.

Sælger stadig flere charterrejser

”Danskerne er bange for det danske sommervejr, de har tillid til økonomien og køber derfor charterrejsen nu,” siger direktør for stort charterrejsebureau.

Singapore Airlines vil sælge kæresteture

Forhold har det med at blomstre, når man oplever verden sammen. Derfor anbefaler Singapore Airlines fem helt særlige kærlighedsdestinationer.

Drikkepenge efter nye regler i USA

Lovforslag på vej om hvem, der skal råde over drikkepengene, kan give ændringer for gæsterne, men ser ud til at være en klar fordel for restaurantens indehaver.