Foto: FIFA.

Særlige russiske flyregler under VM

Udenlandske flyselskaber kan ekstraordinært få lov til at flyve mellem VM-byerne under World Cup 2018.

Den russiske transportminister Maksim Sokolov har meddelt, at udenlandske flyselskaber kan få tilladelse til at flyve med fodboldfans internt i Rusland i forbindelse med FIFA 2018 World Cup.

Ifølge den russiske lovgivning er det ellers kun tilladt for russiske flyselskaber at flyve indenrigs i det store land, men for at gøre transporten for de mange udenlandske tilskuere, der forventes til VM lettere og mere enkel, vil Transportministeriet give adgang til visse indenrigsruter for udenlandske flyselskaber.

Kampe i 11 byer
Ifølge Maksim Sokolov kan de udenlandske ansøgere i VM-perioden undtagelsesvist få adgang til at forbinde VM-byerne: ”Vi håber, det vil være med til at undgå risikoen for overbelastning af det russiske rutenet”, siger han.

FIFA World Cup turneringen starter den 14. juni og strækker sig til 15. juli. Kampene bliver spillet i 11 forskellige byer i den europæiske del af Rusland, hvor der ud over Moskva og Sankt Petersborg vil blive spillet i Kazan, Kaliningrad, Jekaterinborg, Rostov-on-Don, Sochi, Samara, Saransk og Volgograd.

Blandt de første, der har fået tilladelse til den midlertidige indenrigsflyvning er Qatar Airways og Qatar Airways Holidays, som allerede annoncerer med særlige VM-pakker, der inkluderer flyvninger, hoteller, og officielle FIFA 2018 World Cup billetter. Qatar Airways har allerede øget sin kapacitet på ruterne til både Sankt Petersborg og Moskva.

Relaterede artikler:

Forbruger Europa: Køb pakkerejser til VM-fodbold

Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM

Fodbold-VM i Rusland bliver dyr fornøjelse

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Stor dansk vækst i Berlin

Der var i årets første kvartal over 33 procent flere danske ankomster til den tyske hovedstad end samme tid sidste år. Tyskland var også sidste år det land med flest danske overnatninger.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.