Russiske piloter flygter til Asien

De russiske flyselskaber er bekymrede over det dræn, der er i antallet af engelsktalende kaptajner og instruktører, som flytter til flyselskaber i Kina, Sydkorea, Vietnam og Indien, skriver den russiske avis. Blandt de ramte flyselskaber er S7, Ural Airlines, Volga-Dnepr og VIM-Avia.

Ifølge russiske branchekilder er der de seneste godt to år forsvundet omkring 300 af de bedst uddannede engelsktalende piloter til bedre forhold i Asien. Samtidig er omkring 400 piloter i gang med at skaffe den nødvendige dokumentation til at flytte. En af Kommersants kilder regner med, at problemerne med fartplaner for flyselskabet VIM-Avia hænger sammen med, at 12 luftkaptajner samtidig har forladt selskabet.

Kina byder på en række fordele for piloterne i forhold til de russiske arbejdspladser. Gennemsnistlønnen for en pilot er fire gange højere end i Rusland – 17.000 til 25.000 dollars – 113.000 til 166.000 kroner om måneden – krav om 80 fyvetimer om måneden mod det russiske krav på 90 og ferier, der starter på 96 dage mod 70 i Rusland. Hertil kommer, at Kina har forenklet udstedelsen af flyvecertifikater til uddannede piloter.

10 kinesiske flyselskaber ansætter russiske piloter og er især interesserede i kaptajner med mindst 2.500 timer på bogen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.