Russiske piloter flygter til Asien

De russiske flyselskaber er bekymrede over det dræn, der er i antallet af engelsktalende kaptajner og instruktører, som flytter til flyselskaber i Kina, Sydkorea, Vietnam og Indien, skriver den russiske avis. Blandt de ramte flyselskaber er S7, Ural Airlines, Volga-Dnepr og VIM-Avia.

Ifølge russiske branchekilder er der de seneste godt to år forsvundet omkring 300 af de bedst uddannede engelsktalende piloter til bedre forhold i Asien. Samtidig er omkring 400 piloter i gang med at skaffe den nødvendige dokumentation til at flytte. En af Kommersants kilder regner med, at problemerne med fartplaner for flyselskabet VIM-Avia hænger sammen med, at 12 luftkaptajner samtidig har forladt selskabet.

Kina byder på en række fordele for piloterne i forhold til de russiske arbejdspladser. Gennemsnistlønnen for en pilot er fire gange højere end i Rusland – 17.000 til 25.000 dollars – 113.000 til 166.000 kroner om måneden – krav om 80 fyvetimer om måneden mod det russiske krav på 90 og ferier, der starter på 96 dage mod 70 i Rusland. Hertil kommer, at Kina har forenklet udstedelsen af flyvecertifikater til uddannede piloter.

10 kinesiske flyselskaber ansætter russiske piloter og er især interesserede i kaptajner med mindst 2.500 timer på bogen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.