Så er vejskat i Tyskland en realitet

autobahnAUTOBAHN: Fra nytår koster det et par hundrede kroner at køre frem og tilbage gennem Tyskland på ferieturen. Et helt forkert signal over for vore danske naboer, lyder det fra Flensborg.

Der har været megen debat om den tyske bilafgift for at benyttet autobahn. Noget som tusinder af danske billister gør hvert år. Men i den forløbne uge vedtog Forbundsrådet i Berlin indførelse af den såkaldte vejskat fra 2016.

Det er Flensborg Avis som i detaljer beskæftiger sig med planen. Især fordi det også rammer grænsehandlen i Slesvig-Holsten. Man regner med, at trafikken fra Danmark vil gå over på hoved- og biveje for at undgå betaling ved de korte indkøbsbesøg.

Det ligger nogenlunde fast, at prisen for et års abonnement bliver ca. 1.000 kr. Vælger man blot ti dage for en vignet koster det mellem 50 og 100 kr. efter bilens størrelse. Forlænger man det til to måneder er det dobbelt op.

”Det sender et helt forkert signal nu, hvor vi har fuldt fokus på at udbygge det dansk-tyske samarbejde. Nu skal vi altså til at forlange entre fra vores danske naboer,” siger Petra Vogt fra Industri- og Handelskammeret i Flensborg til avisen.

Tyskerne skal også betale, men får til gengæld en billigere vægtafgift. Kun på autobahn skal betales. Et forslag om, at hovedveje også skulle have en afgift, er droppet.