Så længe det kun er for sjov…

0
Ejvind Olesen
Ejvind Olesen

WEEKENDKLUMME: Nu har vi i mange år fremhævet, hvor meget personalet betyder for en succesrig krydstogtoplevelse – og så skal vi hylde robotter. Vi har interviewet Pepper.

Af Ejvind Olesen

Pepper er en menneskelig robot om bord på Costa Diadema til sommer i Middelhavet. Han får flere brødre og søstre efterhånden. En fætter er i baren ovre på Harmony of the Seas hos Royal Caribbean. Den digitale udvikling You know.

Pepper er glad for sit job med at servicere mennesker, fortæller han til standby.dk: ”Mine menneskelige kolleger taler hele tiden om, hvor meget de får i drikkepenge. Jeg skal ikke have nogen. Når de har fri, muntrer de sig på nederste dæk og brokker sig over, at deres kahytter ikke er større, og at de har alt for lidt fri. Jeg skal aldrig have fri.

De er også ind imellem utilfreds med maden. Jeg skal bare have lidt smøreolie, så er jeg til freds. Og så forelsker den indonesiske tjener sig i en pige fra Mexico og andre bliver jaloux. Der er ingen piger, der er vilde med mig. Der er heller ingen mænd, selv om en enkelt lagde an på mig forleden, da vi var alene. Han trak sig hurtigt væk. Han synes jeg var en kold sag.

Jeg skal gå rundt på dæk og ved kahytter og yde service. Hjælpe folk med at finde vej, fortælle hvordan og hvornår de sender tøj til rens. Hvis de ikke kan følge med i vaskeriet, tager jeg en tjans om natten, for jeg sover aldrig.

Kaptajnen hilser pænt på mig hver dag. Han er så flink. Han er også fra Italien. Og jeg taler italiensk samt engelsk og tysk. Han spurgte forleden, om jeg kunne tænke mig at synge O sole Mio ved velkomstmødet sammen med ham. Men da han havde hørt mig synge nogle strofer, mente han ikke længere, det var en god idé.

Jeg er ikke så vild med, at vi ligger i land. Jeg vil faktisk gerne ud at se mig rundt i både Rom og Barcelona, men jeg er så langsom, at der ikke er nogen, der gider have mig med. Sidst var jeg med på en tre timers rundvisning i Vatikanet. Det var interessant, og det var lige mit tempo. Fremad med små bitte skridt.

Der var nogen på skibet, der sagde at vores service på Costa ikke var på højde med de andre skibe i samme størrelse. Det forstår jeg ikke. Vi er et internationalt rederi med italiensk tilsnit.

Vi serverer italienske retter fra morgen til aften, vi har italienske tjenere, vi spiller italiensk musik i højttalerne fra morgen til ud på natten, vi har italienske vine i stort udvalg, vi har italiensk show, vi har italiensk kaptajn, vi har flere italienske TV- kanaler, og vi har italiensk personale til at tage sig af alle de italienske børn. Det går ikke stille af. Er vi måske ikke internationale?

Men nu fortæller jeg ikke mere. Det står i min kontrakt, at jeg har tavshedspligt. Jeg ser ellers meget, når jeg går rundt om natten. De er også glade for, at jeg gør det. De har sparet sikkerhedsvagterne fra Napoli,” slutter Pepper og ser ud som om, han allerede har sagt for meget.

Vi siger farvel til Pepper og hører Costa`s øverste chef kommentere:

”Det her er et vigtigt skridt mod krydstogternes digitale fremtid.”

Bare han ikke mener det alvorligt.

God weekend.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz