Til efteråret ophører SAS med salg af taxfree-varer om bord på alle selskabets fly.

Salg af taxfree på SAS-fly stopper

Til efteråret er det slut med muligheden for at købe taxfree-varer om bord på SAS’ fly. Salget ophører som led i at mindske brændstofforbruget.

Salgsvognen med alskens forskellige produkter har været et velkendt fænomen i mange år hos alverdens flyselskaber. Men flere selskaber er efterhånden begyndt at stoppe med salget om bord for at blive mere bæredygtige.

Nu er turen kommet til SAS, der tirsdag meddeler, at salget af taxfree-varer om bord på alle fly ophører til efteråret. Det sker som led i SAS’ bæredygtighedsprogram, hvor der blandt andet foretages en række forandringer om bord på flyene for at reducere den samlede vægt – herunder stoppet med taxfree-salg.

Kunderne hos SAS har i mange år været glade for taxfree-salget, men udviklingen har ændret på de rejsendes købsadfærd. Herudover påpeger SAS, at arbejdet mod mere miljøvenlige flyrejser har fokus som aldrig før. Når det toldfrie salg stopper, vil flyenes vægt blive reduceret, og brændstofforbruget vil derved blive mindre.

”SAS skal reducere CO2-udledningen med mindst 25 procent frem mod 2030. Hvert skridt for at nå målet og gøre flyvningen mere bæredygtig er afgørende, og alle tiltag, der kan reducere vægten, tæller,” siger Karl Sandlund, koncerndirektør i SAS for blandt andet salg.

Nyere flåde og mere biobrændstof
SAS meddeler, at der arbejdes med nye, moderne løsninger for også i fremtiden at kunne tilbyde kunderne salg i forbindelse med flyrejsen. Mere information om dette kommer senere på året, lyder det.

SAS’ bæredygtighedsprogram indbefatter flere initiativer. Overgangen til en moderne flåde med mere brændstofeffektive fly, der reducerer CO2-udledningen, står højt på dagsordenen hos det skandinaviske flyselskab.

Herudover arbejder SAS således på vægtreduktion om bord for at mindske brændstofforbruget, og der arbejdes på at anvende mere biobrændstof af god kvalitet. Og for nyligt kunne SAS afsløre, at selskabet har indgået partnerskab med Airbus om at forske i – og udvikle – el- og hybridfly.

Flere selskaber har droppet taxfree
I de seneste år har flere og flere flyselskaber valgt at droppe salget af toldfrie varer om bord. KLM meddelte tidligere på året, at salget af taxfree-varer på europæiske ruter ophører til juli, mens salget på interkontinentale ruter slutter i januar 2020.

KLM forklarede i den anledning, at internethandel og lufthavnsbutikker har presset salget om bord på flyene. Selskabet er i stedet begyndt at se på alternative muligheder for detailhandel på rejsen.

Senere har også de amerikanske flyselskaber American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines og australske Qantas stoppet med salget af taxfree-varer om bord på flyene.

 

Relaterede artikler:

Dansk taxfree-shop bliver international

Kinesiske turister køber halvdelen af Københavns taxfree

Billund Lufthavn sælger taxfree spiritus til alle