SAS’ Cimber skal ikke være større

sas CRJ900FLYSELSKABER: Når SAS flytter sine 12 CRJ-fly til nykøbte Cimber skal selskabet ikke have flere. Der er ikke planer om f.eks. at samle Europa-flyvninger i Cimber, siger koncerndirektør i SAS. Det er ikke besluttet, hvad navnet på SAS’ Cimber bliver – ”Red 1” er kun en arbejdstitel. Danske kabineansatte er imod overflytning.

”Red 1 er kun en arbejdstitel som nyt navn til Cimber, hvad selskabet reelt skal hedde, er endnu ikke besluttet. Cimber får de 12 CRJ-fly fra SAS – og der er absolut ingen planer om at selskabet med flere fly kan dække SAS’ Europa-produktion.”

Det sagde SAS’ koncerndirektør for driften, Flemming Jensen, forleden til standby.dk og tilføjede: ”SAS’ Cimber får en meget minimal organisation.”

SAS’ 12 CRJ900-fly dækker kortere regionale ruter og ruter med begrænset trafik.

I øvrigt er domænenavnet ”red1/redone.com” optaget med bl.a. fotos af noget, SAS næppe vil forbindes med…

SAS fik i går tilladelse fra Konkurrencestyrelsen i Danmark til at købe Cimber A/S for 20 mio. kr. SAS har ansat Kent Hansen, chef i Center for luftfart i Trafikstyrelsen, til fra 1. marts at stå i spidsen for SAS’ Cimber, hvor SAS’ Kjetil Grønevik bliver Finance Director.

Som led i overtagelsen vil SAS overføre bl.a. piloter og kabinepersonale til SAS’ Cimber.

Men fagforeningen for kabinepersonalet hos SAS i Danmark, Cabin Attendants Union, afviste for nylig SAS’ ønske om at overflytte 135 kabineansatte til det nye produktionsselskab, Cimber.

SAS har haft flere møder med CAU, der er fagforening for hovedparten af SAS’ 1.500 kabineansatte i Danmark.