Terminal 2 i Hamborg Lufthavn. Foto: Flor!an

SAS flytter atter terminal i Hamborg

Fra onsdag er SAS tilbage i Terminal 1 i Hamborg Lufthavn, hvor selskabet senest var i begyndelsen af sidste år, mens Terminal 2 blev renoveret.

Frem og tilbage mellem terminalerne i Hamborg Lufthavn har været situationen for SAS i de seneste år. Og nu skifter det skandinaviske flyselskab terminal igen.

SAS flytter således fra Terminal 2 og rykker ind i Terminal 1 med virkning fra onsdag. Årsagen til flytningen er, flyselskabet påbegynder selvbetjenings-check-in og bagage drop, hvilket altså kan lade sig gøre i sidstnævnte terminal. Det oplyser Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, til STANDBY.dk.

På Hamborg Lufthavns hjemmeside står fortsat, at SAS hører til i Terminal 2. Terminalflytningen er således gældende fra onsdag, hvorefter lufthavnen formentlig vil ændre beskrivelsen.

Har tidligere været i Terminal 1
Det er ikke mere end lidt over et år siden, at SAS senest holdt til i Terminal 1. I et halvt år frem til den 5. februar 2018 boede SAS midlertidigt i Terminal 1, da bagageanlægget i Terminal 2 skulle renoveres. Her blev transportbåndene fra check-in-skrankerne og i selve sorteringsanlægget udskiftet, og det samme var tilfældet med mekanikken under transportbåndene.

Renoveringen af bagageanlægget var nødvendigt for at imødekomme de voksende krav til fremtidens bagagehåndtering. De flyselskaber, der – foruden SAS – rykkede midlertidigt til Terminal 1 dengang, var Brussels Airlines, LOT Polish Airlines, Ryanair, TAP Portugal og Wizz Air. Selskaberne i Lufthansa-gruppen, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Eurowings, fik lov at blive i Terminal 2.

Stort forplads-projekt
I 2016 begyndte Hamborg Lufthavn et projekt med at lægge ny beton på 330.000 kvadratmeter af lufthavnens forplads. Arbejdet står stadig på og afsluttes frem mod 2020. Det eksisterende betonunderlag var mellem 40 og 60 år gammelt, hvilket derfor kaldte på en tiltrængt renovering.

Projektet fik en budgetramme på 900 millioner kroner, og underlaget er tænkt til at holde 25 år frem.

Hamborg Lufthavn er 108 år gammel og er dermed Tysklands ældste lufthavn. Det er landets femtestørste lufthavn målt på antal passagerer. Lufthavnene i Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin Tegel har alle flere passagerer.

I 2018 havde Hamborg Lufthavn 17,2 millioner passagerer, og til sammenligning havde Københavns Lufthavn 30,3 millioner rejsende samme år.

 

Relaterede artikler:

Vred dansk advokat kritiserer Hamborg Lufthavn

Flere danske passagerer i Hamborgs lufthavn

Salg af taxfree på SAS-fly stopper