Pressefoto fra SAS.

SAS indfører afgift på firmakort

Fra 7. november følger SAS efter andre flyselskaber og opkræver afgift på 1,96 procent når flybilletten betales med et firma-udstedt kreditkort.

SAS har hidtil friholdt firmakort fra at blive pålagt afgiften på 1,96 procent når flybilletten betales med kreditkort fra virksomheder.

Men det ændrer sig fra 7. november, oplyser SAS nu til blandt andet sine firmakunder. Ændringen kommer til at gælde for afrejse fra en række europæiske lande.

Fra denne dato, 7. november, kommer der et fee på brug af firmakreditkort, hedder det fra SAS som tilføjer, at flyselskabet dermed vil følge samme praksis som en række andre og dermed konkurrerende flyselskaber.

Det sker hos SAS ved brug af firma-udstedte kreditkort til betaling af flybilletter fra kreditkortselskaber som American Express, Diners Club, MasterCard, Visa og UATP. SAS oplyser, at afgiften vil være indenfor de tilladte ifølge gældende regler på området indbefattet i et EU-direktiv, PSD II.

Afgiften på brug af firmakreditkortet vil komme ved brug til køb af flybilletter med afrejse fra en række europæiske lande.

Disse er Belgien, Danmark, Estland, Finland, Holland, Irland, Kroatien, Malta, Norge, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien og Tyskland, oplyser SAS.

SAS lukker lounger
En anden ændring hos SAS fra november bliver, at SAS Café Loungerne i lufthavnene i norske Ålesund og svenske Luleå lukker 1. november på grund af for få besøgende i forhold til udgifterne ved at drive loungerne.

SAS har de seneste år investeret i seks såkaldte SAS Café Lounges i regionale lufthavne i Skandinavien. De er åbne for rejsende i SAS Plus samt Guld- og Diamond-medlemmer af SAS EuroBonus-programmet. Cafeloungerne er et supplement til de eksisterende SAS lounges.

SAS’ øvrige cafelounger er i lufthavnene i Malmø, Bergen, Tromsø og Trondheim. Sidste år lukkede SAS sine to City Lounger i det centrale Stockholm. Ideen med disse lounger var at tilbyde de meste frekvente rejsende et sted at arbejde eller slappe af, mens de befandt sig i det centrale Stockholm.

Relaterede artikler:

En million amerikanske passagerer i Københavns Lufthavn

Til koncert med SAS og Live Nation

SAS EuroBonus i samarbejde med Gaest.com