SAS kabinepersonale retur fra Cimber om en uge

sas CRJ900HJEMSENDELSE: For blot ni måneder siden gik bølgerne højt mellem kabinepersonalets forening (CAU) og SAS ledelsen. Snart er det hele historie, for alle er flyttet tilbage til SAS fra datterselskabet Cimber A/S.

Fra starten af marts sidste år blev flytrafikken en overgang lammet i Kastrup på grund af en arbejdsnedlæggelse fra kabinepersonalet (CAU) i protest mod overflytning af en del af de ansatte til datterselskabet Cimber A/S. Sagen endte i Arbejdsretten, der pålagde kabinepersonalet at gå i arbejde igen. Men heller ikke det foregik smertefrit. For nu at sige det pænt.

Snart skulle det vise sig, at der måske ikke var nogen synderlig grund til at protestere, eftersom de pågældende fik samme løn og garanti for at vende tilbage til store SAS.

Det sker nu samtidig med, at de sidste rykker tilbage 25. i denne måned. For nogles vedkommende endda senere end de havde behøvet. De valgte selv at blive for at hjælpe med indkøringen af afløserne, som alle kommer udefra.

Cimber A/S, der fortsat skal have navneforandring, råder over ca. 10-12 CRJ jetfly, en mindre udgave velegnet til regionale strækninger i SAS-familien.

Det tager lidt længere tid at få alle piloter hjem igen, fordi der også her kommer forfremmelser ind i billede. Her vil overførslen blive afsluttet i to perioder i et tæt samarbejde med piloterne.

Det nye kabinepersonale er en blanding af rutinerede kræfter fra andre flyselskaber og helt grønne. Blandt ca. 1.500 ansøgere har 150 fået job.

Netop nu er der ca. 150 kabineansatte og 120 piloter i Cimber A/S.