SAS kabinepersonale retur fra Cimber om en uge

4

sas CRJ900HJEMSENDELSE: For blot ni måneder siden gik bølgerne højt mellem kabinepersonalets forening (CAU) og SAS ledelsen. Snart er det hele historie, for alle er flyttet tilbage til SAS fra datterselskabet Cimber A/S.

Fra starten af marts sidste år blev flytrafikken en overgang lammet i Kastrup på grund af en arbejdsnedlæggelse fra kabinepersonalet (CAU) i protest mod overflytning af en del af de ansatte til datterselskabet Cimber A/S. Sagen endte i Arbejdsretten, der pålagde kabinepersonalet at gå i arbejde igen. Men heller ikke det foregik smertefrit. For nu at sige det pænt.

Snart skulle det vise sig, at der måske ikke var nogen synderlig grund til at protestere, eftersom de pågældende fik samme løn og garanti for at vende tilbage til store SAS.

Det sker nu samtidig med, at de sidste rykker tilbage 25. i denne måned. For nogles vedkommende endda senere end de havde behøvet. De valgte selv at blive for at hjælpe med indkøringen af afløserne, som alle kommer udefra.

Cimber A/S, der fortsat skal have navneforandring, råder over ca. 10-12 CRJ jetfly, en mindre udgave velegnet til regionale strækninger i SAS-familien.

Det tager lidt længere tid at få alle piloter hjem igen, fordi der også her kommer forfremmelser ind i billede. Her vil overførslen blive afsluttet i to perioder i et tæt samarbejde med piloterne.

Det nye kabinepersonale er en blanding af rutinerede kræfter fra andre flyselskaber og helt grønne. Blandt ca. 1.500 ansøgere har 150 fået job.

Netop nu er der ca. 150 kabineansatte og 120 piloter i Cimber A/S.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

4 Comments on "SAS kabinepersonale retur fra Cimber om en uge"

Notify of
avatar
Michael
Michael
Det er skægt som historier kan ændre sig når en journalist er dårligt sat ind i sagerne… Sandheden er at de kabine ansatte ikke var returneret til SAS og ikke havde beholdt deres løn og arbejdsvilkår havde de ikke nedlagt arbejdet… Beskeden var klar og tydelig i det brev de overflyttelse fik fredag eftermiddag kl 17 “Tak for din tid i SAS og held og lykke fremover i Cimber” Mere tydeligt kan det vel ikke siges… Strejken udledte at SAS blev nød til at ændre deres første beslutning og love alle retur inden 2017, hvilket så må siges at ha… Read more »
Frederik
Frederik

Var man ikke i lige så høj grad utilfreds med at nyansatte i Cimber kommer ind på en anden overenskomst? Argumentet var at man skaber et A hold og et B hold. Og på sigt piller man ved CAU’s magt.

Eller tager jeg fejl?

Michael
Michael
Nu var det ikke fagforeningen der nedlagde arbejdet, da det er ulovligt, men medarbejderne der var berørt af overflyttelsen samt en hel del sympatisatører. Men ja du har ret i at fagforeningen var bekymret for at de nyansatte i Cimber på en anden overenskomst og i en anden fagforening ville være en trussel for deres medlemmer. Og det er det vel stadigvæk… Min kommentar kom på baggrund af artiklen, der beskriver et scenarie, hvor at arbejdsnedlæggelsen var spild, da alle jo alligevel er tilbage i SAS igen, hvor jeg påstår at det bestemt ikke var spild, da de ellers ikke… Read more »
Frederik
Frederik
Nej, officielt var det ikke fagforeningen der stod bag. Og man gjorde meget ud af at fagforeningen sagde det må I ikke ud af til. Om hele seancen havde den effekt du beskriver eller ej har jeg ikke kendskab til at vide. Men det giver jo god mening. Ligesom det giver god mening at en artikel på nærværende medie giver en SAS vinkel på sagerne og ikke en medarbejder vinkel. Det er måske medarbejdernes store problem – mangel på positiv omtale i medierne og dermed mangel på forståelse for deres sag. Hvor mange gange har man ikke siddet i et… Read more »
wpDiscuz