Med den nye kontrakt er Apollo fortsat SAS' største partner i chartersektoren. Arkivfoto fra Københavns Lufthavn.

SAS lander ny milliardaftale med Apollo

SAS og Apollo indgår ny treårig aftale til 2,9 milliarder danske kroner. Dermed fortsætter SAS som Apollos største charterflyselskab fra sommeren 2025 til slutningen af sommersæsonen 2027.

Det oplyses ikke i pressemeddelelsen fra SAS, hvor mange Apollo-passagerer man skal flyve fra Skandinavien i den kommende aftaleperiode, fra starten på sommersæsonen 2025 til udgangen af sommersæsonen i 2027. Apollo har ikke udsendt pressemeddelelse om den nye milliardkontrakt med SAS.

Men da den nuværende SAS-Apollo-aftale blev indgået, blev det i marts 2022 oplyst, at drejede sig om cirka 150.000 Apollo-gæster, der skal flyve med SAS fra omkring 20 skandinaviske lufthavne til 30 rejsemål omkring Middelhavet, blandt andet Grækenland, Kroatien, Cypern, Albanien og Tyrkiet.

I den nye aftale – for 2025-27 –  der blev offentliggjort i dag, tirsdag, skal SAS flyve Apollo-gæster fra 15 lufthavne i Sverige, Danmark og Norge til 24 europæiske destinationer, oplyses det.

Den igangværende aftale mellem SAS og Apollo har en samlet kontraktværdi på cirka 3,4 milliarder svenske kroner – omkring 2,3 milliarder danske kroner i marts 2022; aftalen for 2025-27 har en værdi på 4,5 milliarder svenske kroner, cirka 2,9 milliarder danske kroner.

“Et holistisk perspektiv”
I en pressemeddelelse i dag, tirsdag, skriver SAS, at SAS og Apollo styrker deres samarbejde med den nye treårige kontrakt. Aftalen betyder, at SAS fortsat er Apollos hovedpartner for charterflyvninger i Skandinavien fra sommeren 2025 til slutningen af sommeren 2027.

I pressemeddelelsen fra SAS siger Michael Erixon, global salgsdirektør hos SAS: “Apollo og SAS ser frem til at give vores fælles kunder en unik flyveoplevelse de næste tre år, når de går ombord på vore SAS-fly fra Danmark, Norge og Sverige. Aftalen med Apollo er en vigtig del af vores strategi om at tilpasse flyvekapaciteten efter sæsonen. Den nye aftale med Apollo bekræfter SAS’ position som en værdsat partner på chartermarkedet.”

Og Tobias Jönsson, der sidste år tiltrådte som Apollos nye nordiske administrerende direktør, siger: ”For Apollo er det vigtigt at have et holistisk perspektiv på kundeoplevelsen, når vi vælger vores partnere, og vi har allerede et langsigtet samarbejde med SAS, som har en af Europas mest moderne flyflåder med brændstofeffektive fly.

Vi er glade for fortsat at kunne tilbyde vores kunder muligheden for at flyve med SAS som en del af deres ferieophold. Vi er især glade for, at Apollo er den første touroperatør i Skandinavien, der tilbyder SAS’ meget værdsat longhoul-produkt som en del af vores nye investering i rejser fra Skandinavien til Gambia,” siger Tobias Jönsson.

180.000 Apollo-gæster fra Danmark
Som en af Danmarks største charterarrangører, forventer Apollo totalt i år 170-180.000 gæster fra Danmark i år, to tredjedel rejser i sommersæsonen og i alt flyver 10-12 procent af gæsterne med rutefly i og ud af Europa.

Apollos charterflyvninger fra Danmark er primært med SAS fulgt af Jettime og Atlantic Airways samt lidt med svenske Braathens Regional Airlines.

Relaterede artikler:

SAS-fly med business class på charter for Apollo til Gambia

Ny milliardkontrakt mellem SAS og Apollo Rejser

Apollo Rejser-gruppen skifter nordisk topdirektør