Cambridge er en af de mange seværdige destinationer tæt på London. Universitetsbyen ligger nord for London. Arkivpressefoto.

SAS og VisitBritain i nyt samarbejde

SAS og VisitBritain lancerer kampagne for at øge antallet af rejsende til London og omegn. Til april genåbner SAS mellem København og Stansted-lufthavnen nord for London.

De kommende uger skal billeder og filmmateriale på Visitbritains, Storbritanniens turistorganisation, og SAS’ platforme inspirere til rejser til ikke kun London, men også områderne uden for Londons zone 1, det centrale London.

Der skal inspireres til at opleve engelske seværdigheder inden for en afstand på to timer fra London, blandt andet byer som Brighton, Oxford og Windsor, oplyser VisitBritain.

Alene fra Københavns Lufthavn var der samlet sidste år tre millioner rejsende på ruterne til lufthavne i Storbritannien, hvilket gjorde UK til største rejseland fra København. Selve London er også største destination fra Københavns Lufthavn. Fra København har British Airways, Easyjet, Norwegian, Ryanair og SAS flyvninger til Heathrow, Gatwick, Luton og Stansted. I alt var der sidste år 2,2 millioner rejsende mellem København og London-lufthavnene.

Københavns Lufthavn mangler stadig en rute til London City Airport – til gengæld kommer der i april en Ryanair-rute til London Southend ligesom SAS igen begynder at flyve på Stansted-lufthavnen, i første omgang med fem flyvninger om ugen.

16 SAS-fly om dagen til London Heathrow
Det er første gang at VisitBritain indgår et partnerskab med SAS, hvor fokus ligger på at øge turismen fra Skandinavien gennem inspirerende materiale koblet til en bookingplatform, hedder det fra VisitBritain.

Gary Robson, VisitBritains nordiske chef, siger i en pressemeddelelse: ”Vi er glade for at for første gang samarbejde med SAS om at vise det bedste som London og det sydøstlige England har at tilbyde. London er utroligt populær blandt danskere og nu vil vi hjælpe dem med at opdage flere ukendte perler indeni, og lige uden for denne fantastiske by.”

Og Will Reed, chef for international marketing hos SAS, supplerer: ”SAS er begejstret for at indgå et partnerskab med VisitBritain i denne kampagne. Gennem samarbejdet får vi mulighed for at vise flere grunde til at besøge den sydvestlige del af Storbritannien.”

I øjeblikket har SAS kun ruter fra Skandinavien til Londons hovedlufthavn, Heathrow, i alt op til 16 afgange om dagen fra København, Stockholm og Oslo. Men som nævnt åbner SAS fra april også mellem Københavns Lufthavn og London Stansted med de fem fly om ugen.

Relaterede artikler:

Verden fik 3.765 nye flyruter i 2018

Nyt rejsebureau på banen med fodboldrejser

Fortsat billige flybilletter i 2019