SAS optimisme trods underskud

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

Regnskabsårets første kvartal i SAS er altid det svageste, og denne gang var ingen undtagelse, men fortsat forventet plus for hele året.

Det var en mere optimistisk koncernchef end længe, da Rickard Gustafson torsdag morgen afleverede regnskabet for første kvartal i et flyselskab, som netop har overstået flere dages strejke i Danmark.

Omsætningen stiger, belægningsprocenten forbedres og indtægten stiger. Til gengæld er der fortsat minus på resultatet. Bedre en sidste år før skat, men et nettounderskud større end samme tid i fjor.

Resultat før skat og særlige poster blev på minus 829 millioner svenske kroner mod 1.169 kroner sidste år.

”En forbedring på 340 millioner kroner og en stigning i omsætning på 6,7%. Vi ser en fortsat stigning i passagertal, forbedret gennemsnitsbelægning og en virkelig positiv stigning i SAS Plus-kunder”, siger Rickard Gustafson.

Han glæder sig samtidig over, at spareplanen på 2,1 milliarder kroner helt følger kursen og vil være fuldt implementeret i 2017.

”Vi har et spændende år foran os”, fastslår koncernchefen og bemærker i sin beretning, ”at Cimber-selskabet nu skal indarbejdes i selskabet samtidig med ombygningen af langdistanceflåden og indvielsen af ruten fra Stockholm til Hong kong senere i år.”

SAS forventer fortsat at kunne præstere et plus på bundlinjen før skat ved regnskabsårets udgang den 1. november.

Hvor meget strejken ender med at have kostet er svært at beregne. Blandt andet i tabt salg, fordi usikre kunder har booket hos andre flyselskaber.

Til gengæld kan SAS lukrere på Norwegians strejke i disse dage.