SAS optimisme trods underskud

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

Regnskabsårets første kvartal i SAS er altid det svageste, og denne gang var ingen undtagelse, men fortsat forventet plus for hele året.

Det var en mere optimistisk koncernchef end længe, da Rickard Gustafson torsdag morgen afleverede regnskabet for første kvartal i et flyselskab, som netop har overstået flere dages strejke i Danmark.

Omsætningen stiger, belægningsprocenten forbedres og indtægten stiger. Til gengæld er der fortsat minus på resultatet. Bedre en sidste år før skat, men et nettounderskud større end samme tid i fjor.

Resultat før skat og særlige poster blev på minus 829 millioner svenske kroner mod 1.169 kroner sidste år.

”En forbedring på 340 millioner kroner og en stigning i omsætning på 6,7%. Vi ser en fortsat stigning i passagertal, forbedret gennemsnitsbelægning og en virkelig positiv stigning i SAS Plus-kunder”, siger Rickard Gustafson.

Han glæder sig samtidig over, at spareplanen på 2,1 milliarder kroner helt følger kursen og vil være fuldt implementeret i 2017.

”Vi har et spændende år foran os”, fastslår koncernchefen og bemærker i sin beretning, ”at Cimber-selskabet nu skal indarbejdes i selskabet samtidig med ombygningen af langdistanceflåden og indvielsen af ruten fra Stockholm til Hong kong senere i år.”

SAS forventer fortsat at kunne præstere et plus på bundlinjen før skat ved regnskabsårets udgang den 1. november.

Hvor meget strejken ender med at have kostet er svært at beregne. Blandt andet i tabt salg, fordi usikre kunder har booket hos andre flyselskaber.

Til gengæld kan SAS lukrere på Norwegians strejke i disse dage.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.