SAS overflytter ansatte til Cimber via e-mail

sas CRJ900FLYSELSKABER: Mindst 257 piloter og kabineansatte i SAS tvangsoverflyttes til det danske flyselskab Cimber, som SAS har købt – det genopstår måske under navnet Red1, viser internt notat. Hjemmesiden Red1.com er dog i dag optaget af andre gøremål end flyvning…

257 danske piloter og stewardesser i SAS er forflyttet til SAS’ nye og billigere datterselskab, baseret på det tidligere Cimber, som SAS købte i december for 20 mio. kr.

Fra internt notat fra SAS, som DR Nyheder er i besiddelse af, fremgår det, at 117 piloter fra basen i København skal overflyttes til Cimber. Det samme skal 15 piloter fra Stockholm-basen samt 5 fra Oslo.

Desuden flytter SAS en stor klump danske kabineansatte til det nye selskab, der ifølge det 15 sider lange notat får det nye navn Red1 – inspireret af SAS’ finske datterselskab Blue1.

”SAS vil overføre 120 København-baserede kabineansatte til Red1. Forhandlinger med CAU (de SAS-kabineansatte i Danmarks fagforening) er i gang,” skriver SAS i notatet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger går forhandlingerne med piloterne og kabinepersonalet trægt. De ansatte skal acceptere forringede arbejdsvilkår, når de flyttes over på de billigere overenskomster i Cimber.

Sent fredag eftermiddag orienterede SAS-ledelsen de udvalgte kabineansatte i en e-mail om, at de skulle have en ny arbejdsgiver.

”Jeg kan hermed informere dig om, at du skal overdrages til Cimber,” skrev SAS’ basechef i Københavns Lufthavn, Michael Hørning, i mailen, DR Nyheder er i besiddelse af.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få kommentar fra CAU samt Dansk Pilotforening.

Af det 15 sider lange SAS-notat fremgår det, at Red1 er led i SAS-koncernens strategi om at gå på to ben:

Moderselskabet SAS skal stå for selskabets netværk i Skandinavien og Europa samt de fritidsrejsende.