SAS-piloter gør klar til strejke

SAS har endnu ikke nye overenskomster med sine piloter i Danmark og Norge. I Danmark forhandles i Forligsinstitution. De to norske pilotforeninger tager symbolsk hver én pilot ud til at strejke fra mandag, hvis parterne ikke har et resultat.

Takeoff.dk prøvede i dag forgæves at få træffe formanden for Dansk Pilotforening, René Arpe, for at høre status på forhandlingerne i Danmark. De foregår i Forligsinstitutionen i København. DPF organiserer ca. 390 af SAS’ omkring 470 piloter i Danmark – resten er bl.a. i den konkurrerende fagforening, Flyvebranchens Personale Union.

Norges modsvarighed til Danmarks Radio, NRK, skriver, at de to pilotforeninger i Norge, Norsk Flygerforbund og ScanNor Flygerforening, hver har udtaget én pilot til at strejke fra på mandag – hvis der ikke er kommet en forhandlingsløsning. I Norge forhandler SAS og piloterne hos Riksmekleren.

SAS-piloterne i Sverige landede sidst i august en ny treårig overenskomst.

”SAS gør alt for at undgå mulig pilotkonflikt i Danmark og Norge. Vi forhandler nærmest døgnet rundt i forligsinstitutionerne. Jeg håber vi får aftale, så vi kan fastholde vores konkurrencedygtighed.”

Det sagde en af SAS’ koncerndirektører, danske Lars Sandahl Sørensen, tidligere på ugen til standby.dk

I SAS’ regnskabsårs tredje kvartal havde flyselskabet otte mio. passagerer, det er det højeste antal nogensinde for SAS i et tredje kvartal – det var 300.000 flere rejsende end samme tid sidste år.

SAS forventer i år 30 mio. passagerer, ca. ti pct. af produktionen flyves af eksterne flyselskaber.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.