SAS: Vi er ikke bange for konkurrence

sas, Lars Sandahl Sørensen lufthavn

Lars Sandahl Sørensen: ”Det går godt for SAS i øjeblikket.”

VELKOMMEN BA: Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen får ikke nervøse rystelser, fordi British Airways kommer til Billund.

British Airways indtog i Billund og i flere skandinaviske byer får ikke SAS-ledelsen i Stockholm til at få søvnløse nætter. Selv om nogen måtte mene, at der godt kan være grund til det, eftersom SAS nærmest bliver klemt som en sandwich mellem Lufthansa, British Airways og Air France/KLM.

I Danmark både i Jylland og København samtidig med, at lavprisselskaberne sender stribevis af fly ud fra danske lufthavne.

”Sådan noget må man være forberedt på i luftfart i dag, og det går rigtig godt for SAS i øjeblikket. Den position tror vi på, vi kan fastholde,” siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, der har ansvaret for al driften i SAS.

”British Airways er et godt flyselskab, som vi har respekt for, men 11 ugentlige afgange fra Billund vælter ikke vores verden. Vi har en meget loyal kundestab (Eurobonus,red.). De flytter ikke bare lige, fordi andre kommer ind i billedet,” fortsætter han.

I er blevet flere om at dele kagen både fra Jylland og fra København. Dæmper det ikke optimismen?

”Nej, for vi ser, at markedet udvider sig. Og indtil nu tyder det ikke på, at flere udenrigsruter ud af Billund og Aalborg har taget trafik fra os via København.”

I virker usårlige?

”Næh, vi er bare glade for, at det går os godt i øjeblikket. Og vi er parate til at konkurrere både på kvalitet og billetpriser i den tid, der kommer.”