Scandics HR-direktør, Anne Mette Pedersen, på scenen i Cirkusbygningen, hvor hotelkæden fik prisen for ”Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion” (inddragelse i et fællesskab eller en sammenhæng) Foto: Scandic.

Scandic får pris for sin mangfoldighed

Ved uddelingen af årets Great Place To Work-priser landede Scandic Hotels awarden som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion i kategorien for firmaer med over 500 ansatte.

Sammen med kolleger fra Danmarks største hotelkæde var Scandics HR-direktør, Anne Mette Pedersen, tirsdag aften på scenen i Cirkusbygningen. Her blev årets priser indenfor Great Place to Work-overrakt – og Scandic fik prisen for ”Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion” (inddragelse i et fællesskab eller en sammenhæng, red)

Great Place to Work-priserne uddeles af analyse- og konsulentvirksomheden Great Place To Work i tre kategorier, afhængig af virksomhedernes antal medarbejdere: fra 20-49, fra 50-499 og med over 500 ansatte. Scandic er i den sidste kategori. De 135 tilmeldte danske virksomheder i årets Great Place to Work-undersøgelse betaler Great Place to Work for at få foretaget en omfattende medarbejderundersøgelse, der er med til at danne grundlag for årets vindere.

Great Place To Work begrunder blandt andet valget af Scandic til inklusions-prisen med hotelkædens store fokus på en mangfoldig medarbejdersammensætning, hvor Scandic har 108 nationaliteter i arbejdsstyrken. Udover Great Place To Work står Foreningen Nydansker bag kåringen af Scandic, oplyser hotelkæden i en pressemeddelelse.

Scandics personaledirektør i Danmark, Anne Mette Pedersen, siger: ”Vi er ekstremt stolte af at få netop inklusionsprisen. Scandics kultur er bygget op omkring mantraet ”plads til alle,” hvilket gælder kolleger og gæster. Vi ser en mangfoldig medarbejdersammensætning som en stor gevinst for forretningen. Hver eneste dag servicerer vi mennesker fra hele verden på vores hoteller, og vi kan se, at vores eget, internationale miljø bidrager positivt hertil.”

Gratis dansk-undervisning
Scandic tilbyder, i samarbejde med AOF, gratis danskundervisning i arbejdstiden til medarbejdere med behov for dette. Danskundervisningen skal forbedre kommunikationen i arbejdssammenhæng, ligesom den skal bidrage til en bedre indslusning i samfundet generelt.

Videre har hotelkædens medarbejdere eksempelvis frit uniformvalg inklusive tørklæde, ligesom vagtplaner og personalemad tager hensyn til forskellige kulturelle traditioner.

”Det er en glæde at kunne tildele Scandic titlen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Igennem utallige inkluderende initiativer har Scandic etableret et mangfoldigt miljø, som vi tydeligt kan se, at medarbejderne stortrives i. På et presset arbejdsmarked er det afgørende, at virksomheder ser efter ressourcer alle steder,” siger Liselotte Jensen, administrerende direktør i Great Place To Work.

En af Danmarks bedste arbejdspladser
Samtidig fik Scandic for fjerde år i træk topplacering i kåringen af ”Danmarks bedste store arbejdspladser,” hvor hotelkæden i år kom ind på andenpladsen.

Det er Scandics egne medarbejdere, som har sikret selskabet topplaceringen igennem en anonym trivselsmåling og kulturevaluering foretaget af Great Place To Work. I undersøgelsen svarede ni ud af 10 medarbejdere, at Scandic er et rigtig godt sted at arbejde. De seneste fire år har Scandic fået en førsteplads, to andenpladser og en fjerdeplads i kåringen af Danmarks bedste arbejdsplads.

I år har 32.000 medarbejdere i 135 tilmeldte danske virksomheder deltaget i Great Place to Work-undersøgelsen. Alle deltagende virksomheder har selv valgt at få målt trivsel og arbejdsmiljø af Great Place To Work og dermed at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Arbejdsplads, oplyser pressemeddelelsen fra Scandic.

Relaterede artikler:

Scandic fik pris for reklamefilm

Fra chef i SAS til hoteldirektør

Scandic-direktør takkede dronningen for Ridderkors