Scandic tilbage på hotel i Aarhus

HOTELLER: Scandic styrker endnu engang sin position i Aarhus med ny lejekontrakt. Tidligere på året var hotelkæden også med til at vinde hotel- og kongresprojektet på Aarhus havn.

Fra 1999 til 2014 drev Scandic Aarhus Plaza, der ligger centralt i byen omgivet af Musikhuset, Rådhuset, Aarhus Hovedbanegård og havnen. Men da kontrakten skulle fornys, kunne parterne ikke blive enige.

Men det er man så blevet nu, hvor en 20-årig lejekontrakt med ejendomsindehaveren Evars Hoteller er blevet underskrevet, og fra 1. marts, hvor Scandic regner med at overtage driften, kommer hotellet til at hedde Scandic The Mayor.

Mere indbydende grundplan
Hotellet, der har 162 værelser samt den anmelderroste Restaurant Gäst, har det seneste par år gennemgået en større renovering af blandt andet værelserne, som fortsætter de kommende år. Men der er også planer om at renovere hele grundplanet.

”Vi har planer om at opgradere lobby, reception, mødelokaler og restauranten i grundplanet. Vi vil gerne åbne mere op og indbyde til, at man har lyst til at sidde og for eksempel arbejde her. Vi har i forvejen Restaurant Gäst, men hele miljøet omkring restauranten er ikke renoveret. Vi vil gerne åbne meget mere op ikke kun for hotellets gæster, men også for gæster udefra,” siger adm. direktør Scandic Danmark, Jens Mathiesen til Stand By.

Prestigeprojekt på havnen
Med de to hoteller Scandic Aarhus City og Scandic Aarhus Vest er Scandic i forvejen den førende kæde i Aarhus. Den position bliver yderligere styrket med den nye lejekontrakt for The Mayor og ikke mindst det nye prestigeprojekt på Aarhus Havn, som Scandic var med til at vinde i maj. Det nye hotel- og kongrescenter opføres i samarbejde med byudvikler Rune Kilden, Anders  Holch Povlsen og den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels.

“Det er helt fantastisk, at vi vinder dette prestigefyldte hotel- og kongresprojekt på Aarhus havn. Vi kommer til at stå bag det absolut mest attraktive hotel– og konferencecenter i Danmark, som opføres med ca. 500 værelser og skaber plads til mere end 2.000 konferencedeltagere og ca. 3.500 koncertgæster. Hotellet bliver ca. 29.000 m2 stort. Jeg er sikker på, at det bliver unikt for både hotellets gæster, besøgende i Aarhus og byens borgere – som helhed et aktiv for Aarhus som by. Med det nye hotel- og kongrescenter skabes der kapacitet til at imødekomme den kraftigt stigende vækst nu og fremover. Vi glæder os til at indtage Aarhus Havn,” sagde Jens Mathiesen ved offentliggørelsen i foråret.

Relaterede artikler:

Scandic henter nye ansatte udenfor hotel-branchen

Luksus til lavpris

Scandic vil have flere danske hoteller

Stor hotelkæde åbner i Aarhus