Scandlines får ny færge mellem Danmark og Tyskland

scandlines færge BerlinCRUISE: I dag medtager Scandlines nye hybridfærge, Berlin, for første gang passagerer fra Rostock mod Gedser.

”Jeg er meget stolt over det resultat, vi kan præsentere,” siger Søren Poulsgaard Jensen, koncernchef hos Scandlines.

M/F Berlin er den første af to nye hybridfærger på ruten Gedser-Rostock. M/F Berlin erstatter M/F Prins Joachim, der overgår til European Seaways, som har købt skibet til drift i Grækenland.

Berlins søsterskib M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret, hvor det overtager M/F Kronprins Frederiks plads i sejlplanen. Scandlines beholder Kronprins Frederik som afløserfærge på Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge sikres den samlede kapacitet.

De nye færger repræsenterer en investering på over en milliard kr. og skal med udvidelse af havneanlæg og Scandlines BorderShop i Rostock fuldende rederiets fokus på sin østeuropæiske transportkorridor.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 15 mio. passagerer, 3,3 mio. personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.