Scandlines sætter rekord med hybridfærge

scandlines berlin færgeTURISME: I fredags slog Scandlines’ nye hybridfærge M/F Berlin rekord med det højeste antal personbiler nogensinde på én afgang på Gedser-Rostock-overfarten.

Da M/F Berlin fredag morgen lagde fra i Gedser, var den fyldt til sidste banemeter med 233 personbiler, 11 campingvogne, 5 busser og 20 lastbiler og 1.079 passagerer.

”Mange danskere har fået øjnene op for, at man kan spare 170 km ved at tage denne rute, hvis man skal til for eksempel Berlin, Wien eller Prag,” siger Anette Ustrup Svensen, Communications Manager i Scandlines.

Scandlines nye hybridfærge gik i drift 23. maj. Med indsættelsen af M/F Berlin har Scandlines udvidet sejlplanen, så der er afgang hver anden time fra Gedser og Rostock

Berlin er den første af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret. Scandlines har dog besluttet at beholde Kronprins Frederik og benytte den som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden.

De nye færger repræsenterer en investering på over én milliard danske kroner per skib og skal sammen med udvidelse af havneanlæg og Scandlines BorderShop i Rostock fuldende rederiets fokus på at udbygge den centrale og østeuropæiske transportkorridor mellem Skandinavien og Europa.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 mio. passagerer, 3,3 mio. personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.