Danskerne flygter på ferie, men kan de ikke rejse nu, bestiller de til sommer, hvor særligt Grækenland er i høj kurs. Foto: Bravo Tours.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.

Det begynder at haste, hvis man vil på påskeferie hvor der er markant varmere end i Danmark. De store charterbureauer melder tæt på udsolgt. Vælger man i stedet at nøjes med en flybillet, er prisen omkring påske sat i vejret. For eksempel koster en flybillet til Rom let over 4.000 kroner, skriver politiken.dk

Hos Spies er 80 procent af rejserne til de populæreste rejsemål – Gran Canaria, Tenerife, Kap Verde, Hurghada og Madeira – allerede solgt fra både København og Billund. Det gælder rejser i perioden fra onsdag den 28. marts til mandag den 2. april.

På grund af den tidlige påske i år er der endnu ikke særlig varmt på de klassiske rejsemål ved Middelhavet, og det er faktisk kun Mallorca, der er åbnet så tidligt, oplyser Spies.

Stort udvalg i Hamburg
Det kan for nogle være en løsning at starte ferien i Hamborgs lufthavn. Her er et stort udbud af rejser, også med flere mulige ud- og hjemrejsedage. Trafikken til og fra Hamborgs lufthavn har været generet af vejarbejder, men det er slut nu.

Også hos TUI begynder det at knibe med ledige rejser: ”Vi har stadig rejser til Gran Canaria og Tenerife fra København, Billund og Aalborg, samt enkelte pladser til Hurghada i Egypten, Lanzarote og Kap Verde fra København”, siger Christian Grandjean, pressechef i TUI.

Politiken har også tjekket priser på flybilletter fra København og Billund, alle med afgang søndag den 25. marts og hjemrejse søndag den 1. april. Resultatet ser således ud: Fra København til London, Norwegian: 3.300 kroner. Rom, SAS: 4.400 kroner. Málaga, SAS: 5.400 kroner. Berlin, easyJet: 1.200 kroner. Paris, Air France: 5.000 kroner. Amsterdam, KLM: 2.400 kroner.

Fra Billund til London, British Airways: 3.200 kroner. Amsterdam, KLM: 4.300 kroner og Bruxelles, Brussels Airlines: 9.600 kroner.

Relaterede artikler:

Påsketrafik under forandring

Flere danskere rejser ud i påsken

Feriehusudlejere fik en rekord april

x

Læs Også

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.

Nu kokser det helt i Venedig

”Fritag Venedig og forsvar os fra daglig voldtægt af krydstogtskibe og turister;” lød det fra 4.000 demonstranter, som i weekenden gik protestmarch i kanalbyen.

Udenrigsministeriet fordobler antal rejsevejledninger

Borgerservice i det danske udenrigsministerium har hidtil haft cirka 40 rejsevejledninger, nu er der netop kommet 37 nye – navnlig for lande i Europa samt blandt andre USA og Australien. Borgerservice skifter snart chef.

Spies siger velbekomme til All Inclusive

Hver tredje af Spies’ gæster bor på hoteller med all inclusive – gode drikkepenge fremmer ”ekspeditionen,” lyder det fra charterbureauet, der også anbefaler at spise på lokale restauranter udenfor feriehotellet.