Danskerne flygter på ferie, men kan de ikke rejse nu, bestiller de til sommer, hvor særligt Grækenland er i høj kurs. Foto: Bravo Tours.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.

Det begynder at haste, hvis man vil på påskeferie hvor der er markant varmere end i Danmark. De store charterbureauer melder tæt på udsolgt. Vælger man i stedet at nøjes med en flybillet, er prisen omkring påske sat i vejret. For eksempel koster en flybillet til Rom let over 4.000 kroner, skriver politiken.dk

Hos Spies er 80 procent af rejserne til de populæreste rejsemål – Gran Canaria, Tenerife, Kap Verde, Hurghada og Madeira – allerede solgt fra både København og Billund. Det gælder rejser i perioden fra onsdag den 28. marts til mandag den 2. april.

På grund af den tidlige påske i år er der endnu ikke særlig varmt på de klassiske rejsemål ved Middelhavet, og det er faktisk kun Mallorca, der er åbnet så tidligt, oplyser Spies.

Stort udvalg i Hamburg
Det kan for nogle være en løsning at starte ferien i Hamborgs lufthavn. Her er et stort udbud af rejser, også med flere mulige ud- og hjemrejsedage. Trafikken til og fra Hamborgs lufthavn har været generet af vejarbejder, men det er slut nu.

Også hos TUI begynder det at knibe med ledige rejser: ”Vi har stadig rejser til Gran Canaria og Tenerife fra København, Billund og Aalborg, samt enkelte pladser til Hurghada i Egypten, Lanzarote og Kap Verde fra København”, siger Christian Grandjean, pressechef i TUI.

Politiken har også tjekket priser på flybilletter fra København og Billund, alle med afgang søndag den 25. marts og hjemrejse søndag den 1. april. Resultatet ser således ud: Fra København til London, Norwegian: 3.300 kroner. Rom, SAS: 4.400 kroner. Málaga, SAS: 5.400 kroner. Berlin, easyJet: 1.200 kroner. Paris, Air France: 5.000 kroner. Amsterdam, KLM: 2.400 kroner.

Fra Billund til London, British Airways: 3.200 kroner. Amsterdam, KLM: 4.300 kroner og Bruxelles, Brussels Airlines: 9.600 kroner.

Relaterede artikler:

Påsketrafik under forandring

Flere danskere rejser ud i påsken

Feriehusudlejere fik en rekord april