Danskerne flygter på ferie, men kan de ikke rejse nu, bestiller de til sommer, hvor særligt Grækenland er i høj kurs. Foto: Bravo Tours.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.

Det begynder at haste, hvis man vil på påskeferie hvor der er markant varmere end i Danmark. De store charterbureauer melder tæt på udsolgt. Vælger man i stedet at nøjes med en flybillet, er prisen omkring påske sat i vejret. For eksempel koster en flybillet til Rom let over 4.000 kroner, skriver politiken.dk

Hos Spies er 80 procent af rejserne til de populæreste rejsemål – Gran Canaria, Tenerife, Kap Verde, Hurghada og Madeira – allerede solgt fra både København og Billund. Det gælder rejser i perioden fra onsdag den 28. marts til mandag den 2. april.

På grund af den tidlige påske i år er der endnu ikke særlig varmt på de klassiske rejsemål ved Middelhavet, og det er faktisk kun Mallorca, der er åbnet så tidligt, oplyser Spies.

Stort udvalg i Hamburg
Det kan for nogle være en løsning at starte ferien i Hamborgs lufthavn. Her er et stort udbud af rejser, også med flere mulige ud- og hjemrejsedage. Trafikken til og fra Hamborgs lufthavn har været generet af vejarbejder, men det er slut nu.

Også hos TUI begynder det at knibe med ledige rejser: ”Vi har stadig rejser til Gran Canaria og Tenerife fra København, Billund og Aalborg, samt enkelte pladser til Hurghada i Egypten, Lanzarote og Kap Verde fra København”, siger Christian Grandjean, pressechef i TUI.

Politiken har også tjekket priser på flybilletter fra København og Billund, alle med afgang søndag den 25. marts og hjemrejse søndag den 1. april. Resultatet ser således ud: Fra København til London, Norwegian: 3.300 kroner. Rom, SAS: 4.400 kroner. Málaga, SAS: 5.400 kroner. Berlin, easyJet: 1.200 kroner. Paris, Air France: 5.000 kroner. Amsterdam, KLM: 2.400 kroner.

Fra Billund til London, British Airways: 3.200 kroner. Amsterdam, KLM: 4.300 kroner og Bruxelles, Brussels Airlines: 9.600 kroner.

Relaterede artikler:

Påsketrafik under forandring

Flere danskere rejser ud i påsken

Feriehusudlejere fik en rekord april

x

Læs Også

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Tjekkoslovakiet fejrer 100 års fødselsdag

Landet, der efter 1. Verdenskrig blev skabt som Tjekkoslovakiet, og som i 1993 blev til Tjekkiet og Slovakiet, fejrer i år 100 året for sin grundlæggelse.