Fly fra Air North. (Foto: Air North | PR)

Skal repræsentere ukendt canadisk flyselskab

Air North fra Yukon-territoriet i Canada udvider det allerede eksisterende samarbejde med APG, der er blevet udpeget som ny GSA-agent for flyselskabet i de tre skandinaviske lande og Island.

Selvom Air North har eksisteret siden 1977, hvor flyselskabet blev grundlagt for at servicere mineindustrien, er selskabet et relativt ubeskrevet blad på disse breddegrader, da det i øjeblikket udelukkende er beskæftiget i Nordamerika.

Flyselskabet har etableret hub i lufthavnen i Whitehorse, der er hovedbyen i Yukon-territoriet, hvor blandt andet også guldgraverområdet Klondike ligger. Air North råder over en flåde, der består af ni fly, som har en gennemsnitsalder på 31,1 år.

Flåden benyttes til flyvninger på en række helårs- og sæsonruter til forskellige dele af Canada, ligesom der også foretages charterflyvninger til destinationer i stort set hele USA.

Får ansvaret for Skandinavien og Island
Det er GSA-virksomheden APG, der varetager flyselskabets interesser i blandt andet Australien, New Zealand, Frankrig, Tyskland, Østrig, Japan, Sydkorea, Mexico, Holland, Schweiz, Storbritannien og på Filippinerne, hvor selskabet bistår Air North med salg og marketing.

Sådan vil det også fremover være i yderligere fire lande, da APG, der repræsenterer flere end 200 flyselskabet på verdensplan, har indgået en aftale med Air North om yderligere interessevaretagelse. Det fortæller APG Scandinavia & Baltics.

”Det er os en glæde at offentliggøre, at Air North har valgt APG som selskabets GSA-agent i Danmark Norge, Sverige og Island. Den nye aftale betyder, at APG vil stå for omfattende salgs- og marketingaktiviteter samt kundesupport på vegne af Air North.”

Har en del selskaber i porteføljen
APG er til stede i flere end 170 lande verden over. Den skandinaviske del af virksomheden har syv ansatte og tre kontorer, der ligger i København, Stockholm og Oslo.

I 2020 blev APG udnævnt som SkyTeam-flyselskabet Kenya Airways’ GSA på 39 europæiske markeder, heriblandt de fem nordiske lande, Danmark, Sverige, Norge, Finland samt Island, ligesom selskabet også repræsenterer RwandAir i Skandinavien og Finland.

APG Scandianvia varetager de lokale interesser for en hel række flyselskaber. Det drejer sig om APG Airlines, ​Aeromar, AirPanama, ​​Air Tanzania, AVA Airways, ​​Batik Air, Cambodia Angkor Air​, ​​Delphic Air, EVA Air, ​HeliFirst, JetClass, ​​Kenya Airways, Lao Airlines, Malindo Air, ​Philippine Airlines, ​Royal Air Maroc, ​​RwandAir, ​Surinam Airways, ​TAAG Angola ​Airlines, Thai Lion Air, Vietnam Airlines samt ​Volotea.


Relaterede artikler:

Kenya Airways lander APG som nordisk agent

“Qatar-selskab” får nordisk generalagent

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien