Airbus A330-200 fra RwandAir. (Foto: Pedro Aragão | CC 3.0)

“Qatar-selskab” får nordisk generalagent

APG skal fremover repræsentere et centralafrikansk flyselskab i Skandinavien og Finland. For nogle uger siden har Qatar Airways indgået aftale om at købe 49 procent af flyselskabet.

I det centrale Afrika finder man republikken Rwanda, der tidligere har været under tysk og sidenhen belgisk koloniherredømme. Landet har 12,8 millioner indbyggere, og fra Kigali International Airport er der flyforbindelser til store dele af Afrika samt til Europa, Mellemøsten og Asien.

Det nationale flyselskab hedder RwandAir og blev etableret i slutningen af 2002, mens først fly gik på vingerne den 27 april 2003.

Nu skal flyselskabet tilsyneladende til at være mere kendt i Norden. Air Promotion Group (APG) har netop indgået en aftale om at repræsentere det afrikanske flyselskab i både Skandinavien og Finland. Her skal APG understøtte med salg- og marketingaktiviteter, der skal skabe vækst for flyselskabet i nye markeder.

Store Qatar-investeringer i Rwanda
Qatar Airways har tidligere i februar afsluttet en aftale med Rwandas regering om at købe en aktiepost på 49 procent i RwandAir, og det kommer kun få måneder efter, at Doha-selskabet købte 60 procent af aktierne i Bugesera International Airport, der er en ny lufthavn, der skal anlægges omkring 40 kilometer syd for hovedstaden Kigali.

Bugesera International Airport vil stå færdig om fem år og have en årlig kapacitet på omkring syv millioner passagerer. Herefter er det planen, at anden fase skal igangsættes umiddelbart herefter og stå færdig i 2032 med en kapacitet på 14 millioner årlige passagerer. Projektet har en samlet investeringsramme på ni milliarder kroner.

Ung flyflåde
RwandAir er et af de hurtigstvoksende flyselskaber i Afrika, og fra basen i Kigali International Airport opereres 12 fly, der har en gennemsnitsalder på 6,8 år, hvilket dermed er en af de yngste flyflåder på det afrikanske kontinent.

Flåden er meget bredt sammensat med to Airbus A330-langdistancefly, seks Boeing 737, to Bombardier CRJ 900 samt to Bombardier Q400. Kort- og mellemdistanceflyene er indrettet med to serviceklasser, mens langdistanceflyene rummer tre serviceklasser. Selskabet har to Airbus A330-900neo og to Boeing 737 MAX 8 i ordre.

Der flyves i dag til samlet 26 destinationer, og Bruxelles og London-Gatwick er de eneste europæiske destinationer indtil videre.

Siden 2015 har RwandAir været medlem af IATA, og dermed har selskabet også den særlige IOSA-certificering, der dokumenterer, at internationale inspektører har godkendt sikkerhedsmanualer og rutiner.

 

Relaterede artikler:

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien

Mange til Afrika-roadshow i København

Der er forskel på en gorilla og en fodboldspiller