De returnerede skattekroner får blandt andet salget af charterrejser til at stige i Danmark.

Skattekroner øger salg af rejser

Tre ud af fire danskere får penge retur fra Skat for sidste år. Det øger salget af charterrejser. ”Vi solgte i weekenden det dobbelte af, hvad vi normalt sælger,” siger direktør for et af Danmarks største charterrejsebureauer.

Først fra i dag kan danskerne officielt se, hvor meget de får tilbage i skat fra sidste år – men tallene fra årsopgørelserne kunne allerede tjekkes i weekenden på Skat.dk. I alt har Danmark 4,6 millioner skatteborgere og tre ud af fire får penge tilbage i skat fra sidste år. Gennemsnittet er omkring 5.000 kroner – og de ekstra penge øgede i weekenden salget af charterrejser. Charterbranchen er et af de største områder når det gælder danskernes ferierejser – charterbranchen solgte sidste år over en million rejser.

Formand for charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark), Niels Grosen, der til daglig er administrerende direktør for Apollo Rejser, Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, sagde søndag til standby.dk:

”Jeg kender ikke til historiske erfaringer om, at man præcis kan aflæse, hvor meget returnerede skattekroner øger salget af charterrejser. Men når tre ud af fire danskere får penge retur fra Skat, så har det en salgsmæssig effekt. For mens man måske havde planlagt at købe en uges charterferie, så kan de ekstra penge fra Skat få nogen til at købe to ugers ferie i stedet for. Eller de kan bruge pengene til at købe en lidt bedre ferierejse end de ellers havde planlagt.”

Har solgt dobbelt så mange rejser
De mange milliarder skattekroner, hovedparten af danskerne nu får til rådighed, øgede i hvert fald salget af charterrejser denne weekend. Det siger administrerende direktør for Bravo Tours, Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, Peder Hornshøj, til standby.dk:

”Det er det samme hvert år, der kommer en hype i salget når danskerne får tidligere besked om, at de skal have penge retur fra Skat.”

Peder Hornshøj siger, at Bravo Tours denne weekend har solgt dobbelt så mange charterferier som i en sammenlignelig weekend.

”Når man pludselig har en del ekstra penge til rådighed, så skal de hos nogle bruges til at forkæle sig selv og familien. Pengene kom måske lidt uventet – og det får nogle til at købe deres charterrejse tidligere end normalt. De havde måske pengene, men turde ikke bruge dem og gå på kompromis med deres udgifter,” siger Peder Hornshøj og tilføjer:

”Men der er ingen tvivl om, at skattepengene har sat ekstra skub i salget af charterrejser.”

Relaterede artikler:

Sælger stadig flere charterrejser

Ingen tro på priskrig i den danske charterbranche

Spies har stor vækst med rutefly

TUI kraftigt tilbage på det danske chartermarked

x

Læs Også

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

Nyt solidt overskud i jysk charterkoncern

Ringkøbing-baserede Primo Tours, der i dag er Danmarks femtestørste charterkoncern, kom ud af 2017 med et overskud på 32,7 millioner kroner.

Tunis Rejser opgiver Monastir-flyvninger

Tunis Rejser må droppe charterflyvninger til kystbyen Monastir i Tunesien, da rejseselskabet kom for sent i gang med salget af billetter.

Aktiv ferie med indbygget forberedelse

Ud over selve rejsen får deltagerne sendt et gratis træningsprogram og tilhørende goodiebag i god tid inden rejsen.

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Danmarks største skirejsebureau har åbnet særlig afdeling, hvor de ansatte udelukkende skal sælge rejser til erhvervslivet.

Nye regler i rejsebranchen rykker tættere på

Den 1. juli træder nye fælles EU-regler i kraft; disse vil omfatte store dele af rejsebranchen – også mange aktører, der i dag ikke er registreret i Rejsegarantifonden.