Europa har mange lokkende skidestinationer, ikke kun de almindeligt kendte. Her er det østrigske Serfaus. Foto: Gemeinde Serfaus.

Ti mindre kendte europæiske skiperler

Til brug for skirejsebureauer, der kigger efter nye rejsemål, og skiturister med ønsket om at prøve noget nyt og måske mindre overrendt, har CNN sammensat liste over upåagtede skidestinationer.

De fleste skientusiaster kender skidestinationer i Alperne som Kitzbühel, Oberstdorf, Val Gardena, Val Thorens samt svenske Åre og norske Geilo.

Men der også en stribe gode skirejsemål, der ikke er lige så synlige på radaren. CNN Travel har udarbejdet en Top-10 blandt disse mere upåagtede, der er et besøg og en skiferie værd.

Val d’Anniviers i Schweiz har blandt andet høje bjerge og et stort skiterræn – destinationen ligger tæt på de mere kendte skirejsemål som Valais, Zermatt og Verbier.

Også i Schweiz fremhæver CNN skidestinationen Andermatt, der betegnes som en søvnig, gammel favorit, der har fået et facelift og som både byder på Michelin-restauranter og gode off-piste muligheder. CNN skriver blandt andet, at Andermatt har været en favorit for skandinaviske skiturister.

Champoluc i Italien fremhæves for sin italienske charme, nærheden til Matterhorn og et lavere prisniveau end de mere kendt italienske skirejsemål, skriver CNN. Champoluc ligger i nærheden af Alagna og Gressoney-la-Trinite.

Flere muligheder i Østrig
CNN fremhæver flere skisportssteder i Østrig. Et af disse er bilfri Serfaus i Tyrol. Bjergene er fra 1,2 til 2,8 kilometer høje med Masnerkopf som det højeste. Warth-Schrocken i Østrig beskrives som en idyllisk mindre by tæt på mere kendte Arlberg. I Østrig er der også Hochkoenig-området i Berchtesgaden-regionen syd for Salzburg.

Med på listen er også franske Sainte Foy, der betegnes som et afslappende alternativ til mega-resorts, som familievenligt og et off-piste mekka. Området har dog kun seks lifte, oplyses det. Ligeledes i Frankrig omtaler CNN-artiklen Pralognan-la-Vanoise, som en af Europas bedste gemte skiresorts, der har en charmerende by og en moderne agenda. Skiområdet tæller 12 lifte.

Spanien har et enkelt bidrag til listen, nemlig Baqueira-Beret i bjergkæden Pyrenæerne, der blandt andet får disse ord med på vejen: Et spansk El Dorado for skiløbere med god sne, gode overnatningsmuligheder til fornuftige penge. Og her har skilæberne hele 36 lifte at vælge imellem.

Skandinavien har et enkelt bidrag til opgørelsen, nemlig Riksgransen i Sverige, der berømmes for sin midnatssol og for nok at være verdens nordligste skiresort med sin placering 200 kilometer nord for Polarcirklen.

Hele den lange CNN-artikel, der har mange flere informationer om de ti udvalgte skidestinationer, kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Sætter navn på verdens bedste skidestinationer

Charterarrangør får nordnorsk skiferie med rutefly

Alarmcentral advarer skiturister i bil om coronabump