Hoteller var en af de kategorier, hvor danskerne i sidste uge havde mindre forbrug via kreditkort end ugen forinden, viser opgørelse fra Nets. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Slut på sommerferien påvirker rejsebranchen

Nets Danmarks opgørelse af kreditkortforbruget i sidste uge viser øget køb på ”attraktioner” og ”biludlejning,” men fald inden for kategorierne ”hotel” og ”flyselskaber og rejsebureauer.”

Når danskerne bruger Dankortet eller andre internationale betalingskort, registreres det hos Nets, den nordiske udbyder af elektroniske betalingsløsninger. Dermed har Nets et solidt datagrundlag for at dokumentere ændringen i omsætningen i konkrete brancher baseret på data fra virksomheder med en såkaldt indløsningsaftale med Nets.

Nets Danmark kommer hver uge med sin Market Insight, hvor omsætningen via køb med kreditkort er opdelt i 20 varegrupper og sammenlignes med ugen forinden.

I dag kom opgørelsen for Uge 30, mandag den 26. jul til søndag den 1. august. Det samlede forbrug, som registreret af Nets, i Uge 30 lå 13 procent over ugen før. Det er primært onlinehandel, som med en stigning på mere end 50 procent, driver ugens samlede handel op, oplyser Nets.dk.

Kategorien ”IT, telecom og forbrugerelektronik” topper top 10 i Uge 30 med en stigning på næsten 205 procent, hvilket gør den til ugens højdespringer sammenlignet med Uge 29.

Mere køb hos attraktioner og biludlejning
Nummer to på Uge 30-listen er kategorien ”Underholdning og attraktioner” med en stigning på 20,9 procent, hvilket delvist kan skyldes, at kravet om at vise coronapas i søndags, den 1. august, blev fjernet som led i den danske genåbning.

De to næste kategorier er ”Odds, spil og boghandlere” samt ”Wellness, skønhedssaloner og barbere.”

Herefter kommer som nummer fem for Uge 30 ”Biludlejning” med en stigning på 12,1 procent i forhold til Uge 29.

De næste kategorier – med relevans for rejsebranchen – er tre af de fem sidste, der alle har røde tal, altså lavere omsætning end ugen forinden. Nummer 16 er kategorien ”Spisesteder,” der er 1,5 procent nede i forhold til Uge 29, herefter kommer ”Sundhedspleje” og ”Tankstationer,” mens kategorien ”Hoteller” er nede med 6,8 procent i forhold til Uge 29.

Og på sidstepladsen som nummer 20 i Uge 30 er ”Flyselskaber og rejsebureauer” med et fald på 10,4 procent sammenlignet med Uge 29. Og sammenlignet med tidligere års omsætning i Uge 30 er ”Flyselskaber og rejsebureauer” næsten 50 procent under tidligere års omsætning i denne uge, oplyser Nets.

Hele Nets’ ”Statistik om danskernes forbrug” kan ses via dette link. Ugeoversigten er muligvis ikke opdateret.

Relaterede artikler:

Ny hård kritik af bookingportaler

Disse udenlandske byer trækker mest i danskerne

Rekordmange forbrugerklager over rejsebranchen