SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Indkøbere hos små og mellemstore virksomheder har større fokus på at tilføre værdi til forretningen ved at spare penge, administrere rejseudgifter og få et indblik i rejsemønstre.

“Virksomhederne forventer detaljerede rapporter, omfattende omkostningsanalyser og veldokumenterede opgørelser over udgifter i forbindelse med rejseaktiviteter,” siger Virginie Pouget, chef for Global Consulting i Egencia.

”Tidligere har små og mellemstore virksomheder ikke haft adgang til den samme mængde af data som store virksomheder, fordi det krævede implementering af dyrt software. I dag tilbyder vi brugervenlige værktøjer, som giver dem mulighed for at se på data og bruge dem til at foretage de nødvendige ændringer,” fortæller hun.

Besparelser og effektivitet
I december 2017 spurgte Egencia en række af sine kunder i kategorien små og mellemstore virksomheder om deres fokusområder for 2018. 85 procent af dem svarede, at “øgede besparelser” var et af de tre vigtigste fokusområder i det kommende år. Blandt dem mener 60 procent, at det er det allervigtigste.

De to andre fokusområder har tæt forbindelse til effektivitet. Det drejer sig om “øget produktivitet for den rejsende” (50 procent) og “forbedret gennemsigtighed i forhold til rejseudgifter” (40 procent).

Traditionelt har indkøbere fokuseret på at forbedre eller udvide rejsepolitikken, forbedre risikostyring og tilpasse samarbejdsaftaler med hoteller og flyselskaber. I 2018 er disse faktorer røget længere ned på listen i Egencia-undersøgelsen.

Teknologi gavner både virksomheder og rejsende
At skære ned på omkostningerne og forbedre de rejsendes tilfredshed behøver ikke at være i modstrid. Ved at bruge de teknologiske løsninger, der er tilgængelige i dag, har rejseansvarlige mulighed for at sikre, at rejseoplevelsen gavner både virksomheden og de rejsende, påpeger Egencia.

“Det at reservere en erhvervsrejse bør være lige så enkelt som at reservere et weekendophold. I dag tilbyder de bedste sider til erhvervsrejser netop dette. Derudover får virksomheden alle de data, som en rejseside til ferierejser ikke kan give,” siger Virginie Pouget.

 

Relaterede artikler:

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger

Forudser dyrere forretningsrejser

 

x

Læs Også

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Hotel LEGOLAND dannede rammen om årsmødet i det vestdanske rejsenetværk COTRA, der omfatter Travel Managers, flyselskaber og lufthavne.

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Tre ud af 10 forretningsrejsende er globalt set villige til at ofre hotelsikkerhed for at få fat i de populære bonuspoint.

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Danske virksomheder har mulighed for at få penge tilbage for flybilletter, som aldrig er blevet brugt, lyder det fra BCD Travel.

Danmark har flest svenske forretningsrejser

Svenske erhvervsrejsende skal mest til København, danskerne til London og nordmænd til Stockholm, viser ny undersøgelse fra erhvervsrejsebureauet BCD – der kan få problemer, hvis kineserne nærlæser analysen. Her nævnes Hong Kong nemlig som et land.

Forudser dyrere forretningsrejser      

Erhvervslivet rejser stadig mere, det øger svagt prisen på flybilletter, ny prognose forudser dog større stigning på hotelovernatninger.

Muligheder når rejsemarkedet og andre sektorer konsolideres

DEBAT: Når vi taler om tredjepart IT-produkter til rejseaktive virksomheder, er det mest brugte ord et NEJ - både fra ledelse og IT-afdeling, skriver direktør Ole Mortensen i et debatindlæg.