SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Indkøbere hos små og mellemstore virksomheder har større fokus på at tilføre værdi til forretningen ved at spare penge, administrere rejseudgifter og få et indblik i rejsemønstre.

“Virksomhederne forventer detaljerede rapporter, omfattende omkostningsanalyser og veldokumenterede opgørelser over udgifter i forbindelse med rejseaktiviteter,” siger Virginie Pouget, chef for Global Consulting i Egencia.

”Tidligere har små og mellemstore virksomheder ikke haft adgang til den samme mængde af data som store virksomheder, fordi det krævede implementering af dyrt software. I dag tilbyder vi brugervenlige værktøjer, som giver dem mulighed for at se på data og bruge dem til at foretage de nødvendige ændringer,” fortæller hun.

Besparelser og effektivitet
I december 2017 spurgte Egencia en række af sine kunder i kategorien små og mellemstore virksomheder om deres fokusområder for 2018. 85 procent af dem svarede, at “øgede besparelser” var et af de tre vigtigste fokusområder i det kommende år. Blandt dem mener 60 procent, at det er det allervigtigste.

De to andre fokusområder har tæt forbindelse til effektivitet. Det drejer sig om “øget produktivitet for den rejsende” (50 procent) og “forbedret gennemsigtighed i forhold til rejseudgifter” (40 procent).

Traditionelt har indkøbere fokuseret på at forbedre eller udvide rejsepolitikken, forbedre risikostyring og tilpasse samarbejdsaftaler med hoteller og flyselskaber. I 2018 er disse faktorer røget længere ned på listen i Egencia-undersøgelsen.

Teknologi gavner både virksomheder og rejsende
At skære ned på omkostningerne og forbedre de rejsendes tilfredshed behøver ikke at være i modstrid. Ved at bruge de teknologiske løsninger, der er tilgængelige i dag, har rejseansvarlige mulighed for at sikre, at rejseoplevelsen gavner både virksomheden og de rejsende, påpeger Egencia.

“Det at reservere en erhvervsrejse bør være lige så enkelt som at reservere et weekendophold. I dag tilbyder de bedste sider til erhvervsrejser netop dette. Derudover får virksomheden alle de data, som en rejseside til ferierejser ikke kan give,” siger Virginie Pouget.

 

Relaterede artikler:

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger

Forudser dyrere forretningsrejser